Nume
Parola
Vizualizări: 3927
Îndrumar metodologic privind diferite aspecte ce ţin de finanţarea campaniilor electorale şi modul de raportare la CEC.
14 Decembrie 2012 — Luni, 17 septembrie va fi prezentat un Îndrumar metodologic privind diferite aspecte ce ţin de finanţarea campaniilor electorale şi modul de raportare la CEC.

Acest îndrumar este destinat „trezorierilor” partidelor politice.

Evenimentul va avea loc la 17 decembrie, 2012, ora 14.00 la sediul IDIS ”Viitorul”, strada Iacob Hîncu 10/1, Chişinău. Organizatorii evenimentului sunt Comisia Electorala Centrala a Republicii Moldova, Misiunea OSCE în Moldova, IDIS ”Viitorul”.

Această masă rotundă este organizată în contextul discuțiilor privind necesitatea sporirii gradului de transparență a finanțelor politice. Raportul a fost elaborat în urma discuțiilor publice organizate anterior pe marginea noului model de raport privind finanțarea campaniei electorale, cu participarea reprezentanților partidelor politice, mass-media și societății civile. Noul model de raport financiar este mai detaliat și implică mai multe exigențe la completarea lui, punctînd toate posibilele cheltuieli suportate de către concurenții electorali în campania electorală ce urmează a fi raportate în mod obligatoriu.