Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 119 comunicate de presă
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 228
Bălți, 9 Octombrie 2019 — Fondul pentru Tineri Bălţi și Sîngerei anunţă lansarea Rundei II a Concursului de proiecte din cadrul Programului de Granturi Mici pentru Tineri.

Programul de Granturi Mici este destinat grupurilor de iniţiativă ale tinerilor şi consiliilor locale ale tinerilor din municipiul Bălți și orașul Sîngerei şi are ca scop încurajarea şi creşterea participării tinerilor la dezvoltarea socio-economică a comunităţilor prin oferirea de support financiar pentru realizarea iniţiativelor şi proiectelor acestora.
Vizualizări: 274
4 Octombrie 2019 — La 2 octombrie 2019, la Istanbul, Turcia a avut loc ședința reprezentanților asociațiilor autorităților locale din Sud-Estul Europei, membre ale NALAS. CALM-ul a fost reprezentat de directorul executiv Viorel Furdui.

Vizualizări: 287
3 Octombrie 2019 — O delegație a reprezentanților Congresului Autorităților Locale din Moldova, ai Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova a efectuat o vizită de lucru în Letonia, în perioada 23-27 septembrie. Vizita a avut loc în cadrul proiectului „Lucrând împreună pentru a oferi oportunități pentru autoritățile locale și regionale de promovare a dezvoltării în țările partenere ale UE", implementat de Asociația Autorităților Locale și Regionale din Letonia.
Vizualizări: 335
Chișinău, 2 Octombrie 2019 — A apărut nr. 3 (20) / 2019 al Buletinului Informativ „Pro Accesibilitate!
Vizualizări: 287
Poznań, Polonia, 1 Octombrie 2019 — Un grup de antreprenori din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova a participat, în perioada 28-30 septembrie, la Târgul „Smaki Regionów” (Gusturile Regiunilor) din Poznań, Polonia. Membrii delegației moldovenești, printre care și Maria Prisacari, șefa Secției politici regionale și cooperare externă din cadrul ADR Nord, au participat la acest eveniment în contextul bunelor relații de colaborare ale Agenției cu Oficiul Mareșalului Regiunii Wielkopolska.
Vizualizări: 180
1 Octombrie 2019 — Victoria Ivancioglo, coordonatoare în cadrul proiectului PNUD Migrație și Dezvoltare Locală (MIDL) a vorbit în cadrul unui interviu despre parteneriatul cu autoritățile locale ce are ca obiectiv implicarea diasporei în dezvoltarea localităților de baștină.

Recent la CALM a avut loc o sesiune de instruire pentru reprezentanții APL privind integrarea migrației în dezvoltarea locală...
Vizualizări: 118
1 Octombrie 2019 — Având niște bugete austere, autoritățile locale încearcă să identifice alte modalități de dezvoltare a comunităților lor și avem multe exemple în acest sens, iar CALM este alături în realizarea acestui obiectiv . De câțiva ani, în mai multe localități sunt realizate proiecte cu implicarea băștinașilor care s-au stabilit cu traiul peste hotarele Republicii Moldova.
Vizualizări: 126
1 Octombrie 2019 — În perioada 24-27 septembrie, la invitația Asociației Autorităților Locale și Regionale din Letonia (LARG), o delegație a Congresului Autorităților Locale din Moldova, dar și reprezentanți ai Parlamentului și Guvernului de la Chișinău au întreprins o vizită de studiu în Letonia.
În prima zi a vizitei, președintele LARG, Gints Kaminski a avut o întrevedere cu reprezentanții delegației noastre fiind abordate subiecte ce vizează administrația locală din Letonia, dezvoltarea și principiile de bază ale LARG, dar și despre realitățile actuale în contextul reformei administrativ-teritoriale.
Vizualizări: 116
1 Octombrie 2019 — Pentru lucrările de întreținere a drumurilor publice se preconizează până la finele anului 2019 să fie utilizate mijloace financiare din Fondul Rutier în volum total de 322 milioane de lei, ceea ce reprezintă o creștere cu 114 milioane față de alocațiile prevăzute anterior. Declarația a fost făcută de Ministrul Economiei și Infrastructurii Vadim Brînzan în cadrul ședinței Guvernului din 25 septembrie.
Vizualizări: 107
1 Octombrie 2019 — Marți, 24 septembrie, în cadrul ședinței parlamentare a Comisiei Mediu și Dezvoltare Regională au avut loc audieri publice cu privire la implementarea Legii privind deșeurile. La eveniment au participat deputați, membri ai Comisiei, reprezentanți ai Guvernului, ai societății civile și ai CALM.