Nume
Parola
Vizualizări: 3295
Proiectul „Sporirea eficienței energetice a Spitalului raional Călărași” – pe ultima sută de metri
Călărași, 17 Ianuarie 2018 — La Călărași au fost recepționate lucrările în cadrul proiectului „Sporirea eficienței energetice a Spitalului raional Călărași”. Grupul de lucru a constatat că toate lucrările au fost efectuate integral, conform soluțiilor din proiect. În perioada de implementare au fost efectuate integral volumele reflectate în proiectul tehnic, cu instalarea utilajului performant necesar. Suma lucrărilor recepționate este de circa ­­­8 milioane lei, bani alocați de Guvernul Republicii Federale Germane prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Pînă la ziua de astăzi a fost reabilitată clădirea centralei termice existente cu separarea spațiului necesar și instalate 3 cazane pe gaze naturale. Au fost schimbate rețelele termice exterioare și instalate 40 de colectoare solare pentru prepararea apei calde menajere, precum și 3 puncte termice individuale.

În urma implementării acestui proiect se preconizează modernizarea întregului sistem de producere a energiei termice. La implementarea proiectului au fost luate în considerare toate standardele naţionale relevante, precum şi, normele şi practicile europene occidentale pertinente pentru asigurarea durabilităţii proiectului de renovare. Costurile totale de investiții (fără TVA) a proiectului au fost estimate la 8 mln 370 mii lei. Menționăm că spitalul din Călărași este un spital raional, cu aproximativ 200 de paturi şi 344 angajați.