Nume
Parola
Vizualizări: 2171
Specialiștii ADR Nord învață cum să atragă investiții în regiune
Bălți, 6 Martie 2018 — Specialiști în atragerea investițiilor și în planificare strategică din cadrul ADR Nord participă la Bălți, în perioada 5-7 martie a.c., la un training despre atragerea investițiilor în Regiunea de Dezvoltare Nord. Activitatea se desfășoară în cadrul proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, finanţat de Agenţia Cehă pentru Dezvoltare și implementat de People in Need Moldova în parteneriat cu ADR Nord și Asociația obștească „Pro Cooperare Regională”.

În cadrul trainingului, Dušan Kulka, expert Berman Group, vorbește despre cele mai eficiente metode de atragere a investițiilor străine, reieșind din practicile internaționale în domeniu. Totodată, expertul oferă un șir de soluții pentru asigurarea unui climat investițional favorabil.

Directorul ADR Nord, Vitalii Povonschii, a menționat că un astfel de training este oportun, precizând că atragerea investițiilor în regiune este una dintre prioritățile Agenției.

Bugetul total al proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Moldovei” se cifrează la 555.000 euro și va fi implementat până la sfârșitul anului 2019. Recent, în urma unui concurs organizat în cadrul acestui proiect, șase mici antreprenori din raioanele Soroca și Sângerei au obținut suport financiar și posibilitatea de a beneficia de mentorat din partea Agenției Cehe pentru Dezvoltare.

People in Need este un ONG din Cehia care oferă suport și asistență pentru dezvoltare și ajutor umanitar în peste 20 de state ale lumii. Din anul 2000, organizația a implementat în Republica Moldova mai multe programe de interes social, iar din 2003 este prezentă şi în raioanele din stânga Nistrului.

www.adrnord.md