Nume
Parola
Vizualizări: 5298
Curs de formare pentru OSC-uri
23 Aprilie 2018 — Centrul European pentru Drept Necomercial (ECNL) și Centrul Contact (Moldova) a organizat în perioada 19 – 20 aprilie un curs de instruire în advocacy pentru OSC-urile din R. Moldova. Instruirea a fost organizată în cadrul programului sprijinit de USAID Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova și implementat de FHI 360.
Instruirea a fost moderată de Katarzyna Batko-Tołuć, experta organizației Citizens Network Watchdog Poland (http://watchdogpoland.pl/) și a avut loc în incinta Institutului Muncii.
Instruirea a vizat 21 de participanți, din partea ONG-urilor care lucrează cu grupuri vulnerabile, și care sunt convinse că o situație mai bună a beneficiarilor lor depinde nu numai de acordarea de asistență, ci și de schimbarea legilor, politicilor și atitudinii opiniei publice. Selecția acestora s-a făcut în urma unui concurs deschis.
Principalele subiecte ale instruirii au fost: ce este advocacy, cu ce se diferă de alte tipuri de activități ale OSC, modul în care advocacy poate ajuta în rezolvarea problemelor grupurilor vulnerabile, de ce organizațiile trebuie să-și dezvoltă capacitatea în advocacy, ce capacitați trebuie să dezvoltă organizația, metodele pe care organizațiile le folosesc în advocacy, cum să planifică strategia de advocacy, dar și evaluarea organizații cu ajutorul Indexului de Advocacy elaborat de USAID. Participanții s-au arătat impresionați de capacitățile expertei și au menționat că informațiile acumulate constituie o bază solidă în advocacy.
Următoarea instruire va avea loc pe 22 sau 24 Mai. Subiectul instruiri va fi contabilitate pentru ONG-uri, moderat de Lidia Cauș, expertă în contabilitate.
Precizăm că instruirea a fost organizată în cadrul programului sprijinit de USAID Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova și implementat de FHI 360.

Persoana de contact: Liliana Porumb, info.ong.contact@gmail.com