Nume
Parola
Vizualizări: 1612
Primarii din Romania și Republica Moldova se reunesc la Chișinău!
10 Mai 2018 — La data de 11 mai, 2018, la Chișinău va avea loc Adunarea generală a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova. În acest context, peste o sută de primari din România și Republica Moldova se vor reuni pentru a discuta aspecte ale consolidării procesului de cooperare și schimb de experiență între colectivitățile locale din România și Republica Moldova. De asemenea, la ședință sunt așteptați să participe și demnitari din cele două state. Evenimentul va avea loc în contextul în care în anul 2018 celebrăm Centenarul Marii Uniri de la 1918.

Asociația Comunelor din România (ACoR), alături de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a fondat în anul 2013 Consiliul Autorităților Locale din România și Republica Moldova (CALRRM), în scopul impulsionării relațiilor dintre colectivitățile locale din România și Republica Moldova. Rezultatul colaborării dintre ACoR și CALM sunt cele peste 100 de înfrățiri între unitățile administrativ-teritoriale din România și Republica Moldova. De asemenea, în această perioadă a fost modificat cadrul legal din România, în vederea acordării dreptului APL din România să finanțeze direct, din contul bugetelor locale, proiecte și activități în localitățile înfrățite din Republica Moldova.

Una din direcțiile principale ale activității CALM este dezvoltarea de parteneriate internaționale și crearea de platforme corespunzătoare, în scopul asigurării colectivităților locale din Republica Moldova cu oportunități de cooperare cu comunități locale din alte țări, de a face schimb de experiență și de bune practici, precum și de a atrage resurse în vederea dezvoltării localităților. Totodată, este bine cunoscut faptul că unul dintre cei mai fideli și mai mari susținători ai colectivităților locale din Republica Moldova a fost și este România. Doar în ultimii ani, prin suportul direct al României, în Republica Moldova au fost implementate activități și proiecte majore la nivel național și, în special, la nivel local. În rezultatul acestor investiții, în majoritatea satelor și orașelor noastre au fost reparate sute de grădinițe și școli, restabilite obiecte de infrastructură rutieră și aprovizionare cu apă, realizate diverse proiecte culturale, etc. La Adunarea generală a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova vor fi trecute în revistă rezultatele colaborării celor două asociații ale primarilor din România și Republica Moldova și vor fi trasate prioritățile pentru perioada următoare.

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă