Nume
Parola
Vizualizări: 1585
CALM instruiește primarii și reprezentanții operatorilor mici de apă!
10 Mai 2018 — La 8 mai, curent, Serviciul de Suport al Operatorilor Mici de Apă și Sanitație (SOMAS) al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) a organizat un seminar de informare și instruire a operatorilor mici de apă și sanitație din localitățile rurale. La eveniment au participat primari, contabili, dar și reprezentanți ai operatorilor mici de apă.

Coordonatorul SOMAS Alexandru Morcov a prezentat participanților la seminar principalele activități ale Serviciului de Suport al Operatorilor Mici de Apă și sanitație (SOMAS), dar și care sunt viziunile și planurile de viitor în cadrul acestui serviciu al CALM.

Expertul Pavel Panuș a explicat cum se stabilește calculul și cum se determină tariful pentru serviciul de apă și sanitație. Despre aspectele financiar-economice la calculul și determinarea acestui tarif a vorbit experta Ana Timuș.

Potrivit lui Alexandru Morcov, calculul tarifului existent este valabil pentru operatorii cu experiență, din acest motiv, CALM va încerca să identifice, împreună cu ANRE, noi metodologii de calcul a tarifului pentru serviciul de apă și sanitație în cazul operatorilor mici.

Reprezentanta Agenției Achiziții Publice Aurelia Botica a vorbit în cadrul evenimentului despre etapele procesului de achiziții publice.

Mulți dintre participanții la seminar au recunoscut faptul că pentru prima dată participă la un asemenea eveniment atât de necesar pentru ei și și-au manifestat interesul de a mai veni la Chișinău atunci când SOMAS va mai organiza seminare de instruire. Evenimente similare vor avea loc și în alte localități ale Republicii Moldova.

SERVICIUL DE SUPORT AL OPERATORILOR MICI DE APĂ ȘI SANITAȚIE (SOMAS) fost creat cu suportul proiectului Elveţiei de Apă şi Sanitaţie în Moldova (ApaSan), finanţat de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC), cofinanţat de Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare (ADC) şi implementat de Filiala din Moldova a Fundaţiei SKAT.

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă