Nume
Parola
Vizualizări: 728
Din categorie: Dezvoltare Regională
ADR Nord a organizat un seminar de instruire privind managementul proiectelor și atragerea investițiilor pentru autoritățile locale din Regiunea de Dezvoltare Nord
Bălți, 17 Mai 2018 — Un seminar de instruire privind managementul proiectelor și atragerea investițiilor a avut loc în perioada 15-17 mai, la Edineț, Bălți și Soroca. Seminarul, organizat de ADR Nord, a întrunit autorități publice locale de nivelurile I și II din toată Regiunea Nord.

Maria Prisacari, șefa Secției cooperare și atragerea investițiilor (SCAI) a ADR Nord, a vorbit în cadrul sesiunii despre ciclul managementului proiectelor regionale și despre bunele practici ale ADR Nord în atragerea surselor externe pentru proiectele regionale. La rândul său, Inga Cojocaru, șefa Secției planificare strategică și programare (SPSP) a ADR Nord, s-a referit la procedurile de elaborare și finanțare a proiectelor din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și din alte surse prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Totodată, specialiștii SCAI și SPSP au prezentat informații relevante ce vizează durabilitatea proiectelor și evaluarea post-implementare a proiectelor finanțate din FNDR și din alte surse, precum și despre instrumentele de finanțare a proiectelor: programe naționale și internaționale. De asemenea, reprezentanți ai administrațiilor publice locale și ai organizațiilor neguvernamentale au împărtășit experiența lor în domeniul implementării proiectelor transfrontaliere.

Participanții la sesiune au fost implicați și în desfășurarea unor exerciții practice. Astfel, specialiștii ADR Nord i-au antrenat pe participanți în exerciții de elaborare a notelor conceptuale de proiecte.

Amintim că, în perioada 20-24 aprilie, ADR Nord a mai organizat în Regiunea de Dezvoltare Nord un seminar de instruire, tematica căruia a vizat politica dezvoltării regionale și planificarea integrată.

www.adrnord.md

Statistica

  • 10077 comunicate de presă
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 470 utilizatori înscrişi

Valid XHTML 1.0 StrictMarketing si publicitate