Nume
Parola
Vizualizări: 642
Instruirea reprezentanților societății civile din UTA Găgăuzia continuă
4 Iunie 2018 — Continuă instruirea reprezentanților societății civile din UTA Găgăuzia. La 30 -31 mai la Comrat a au avut loc 2 trening-uri cu participarea reprezentanților a 11 organizații neguvernamentale din UTAG beneficiare de granturi din cadrul proiectului ”Consolidarea societății civile în Găgăuzia” .
La primul trening participanți au studiat una din cele mai solicitate de către ONG-uri tematici – managementul financiar al organizațiilor. Facilitatorul trening-ului, expertul național Ruslan Harea a discutat cu participanții prevederile legale privind managementul financiar al ONG-urilor, relațiile de muncă și impozitarea angajaților din cadrul ONG-urilor, particularitățile utilizării resurselor financiare oferite sub formă de granturi, cheltuielile administrative ale organizațiilor și procedurile de achiziții de bunuri și servicii, etc. O temă aparte au constituit cerințele față de raportarea cheltuirilor și dările de samă față de organele de resort, etapele de pregătire și prezentare a rapoartelor financiare, etc.
La 31 mai reprezentanții ONG-urilor din UTA Găgăuzia au studiat principiile de bază și metodica construirii relațiilor organizațiilor cu publicul său intern și extern, relațiile cu mass-media și utilizarea rețelelor sociale în activitatea de informare și formare a imagini societății civile. În calitate de trainer au evoluat experții naționali Vasile Cioaric și Vitalie Călugăreanu.
Proiectul „Consolidarea societății civile din UTA Găgăuzia”, finanțat cu sprijinul Uniunii Europene, reprezintă efortul comun al Fundaţiei Soros-Moldova, Centrului Naţional de Asistenţă şi Informare a Organizaţiilor NonGuvernamentale din Moldova CONTACT şi Asociaţiei Obşteşti Piligrim-Demo din Comrat. Activităţile planificate în proiect vor contribui şi la stabilirea unor parteneriate puternice între ONG-urile din Găgăuzia şi cele din alte regiuni ale ţării. În contextul local, proiectul va contribui la un dialog mai eficient şi o colaborare mai mare între ONG-uri şi Autorităţile Publice din UTAG, precum şi cele de nivel central.
Pentru informaţii:
Vasile Cioaric – 079635985

Statistica

  • 9873 comunicate de presă
  • 327 jurnalişti înscrişi
  • 134 instituţii/companii înscrise
  • 469 utilizatori înscrişi

Valid XHTML 1.0 StrictMarketing si publicitate