Nume
Parola
Vizualizări: 1674
Aviz de presă: Experți din nouă țări participă la Seminarul regional dedicat Zilei Mondiale Anticontrafacere
Chișinău, 5 Iunie 2018 — Reprezentanți ai instituțiilor publice responsabile de asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală, printre care ofiţeri de poliţie, inspectori vamali, procurori, judecători și antreprenori din nouă țări din regiune se reunesc pe 6-7 iunie la Chișinău în cadrul Seminarului regional cu genericul „Asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală”, în contextul Zilei Mondiale Anticontrafacere.

Deschiderea Seminarului regional va avea loc miercuri, 6 iunie,ora 9:00, în incinta Sălii de conferinţe a Palatului Republicii (str. Maria Cibotari 16).

Seminarul regional este organizat de AGEPI în cooperare cu Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale (OMPI) și Proiectul Uniunii Europene de asistenţă tehnică „Suport pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în Republica Moldova” (SARDPI).

Evenimentul, organizat în contextul Zilei Mondiale Anticontrafacere, va întruni reprezentanţi ai instituțiilor și autorităților publice cu atribuţii în domeniul protecției și asigurării respectării drepturilor de proprietate intelectuală (ofiţeri de poliţie, inspectori vamali, procurori şi judecători) din Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Georgia, Letonia, Republica Cehă, România, Polonia și Ungaria, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri.

La eveniment vor participa, de asemenea, reprezentanții OMPI, ai Misiunii UE de asistență la frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM), ai Delegației UE la Chișinău, Înalți Consilieri UE în domeniul economiei și comerțului în contextul DCFTA, în domeniul vamal și al afacerilor interne, reprezentanți ai Programului pentru Reforme Structurale în Moldova, experți din cadrul proiectului UE ”Suport pentru Asigurarea Drepturilor de Proprietate Intelectuală” în Republica Moldova.