Nume
Parola
Vizualizări: 2346
ADR Nord și Ambasada Republicii Slovace la Chișinău intenționează să colaboreze în domeniul dezvoltării regionale
Bălți, 26 Martie 2019 — „Suntem interesați să identificăm noi parteneri externi de dezvoltare”, a declarat directorul ADR Nord, Vitalii Povonschii, în cadrul unei întrevederi cu reprezentantul Ambasadei Republicii Slovace la Chișinău, Maroš Kramár, diplomat în domeniul cooperării pentru dezvoltare. La întrevedere, care a avut loc marți, 26 martie a.c., în incinta ADR Nord, au fost punctate unele direcții de colaborare în domeniul dezvoltării regionale.

Cu acest prilej, directorul ADR Nord, Vitalii Povonschii, și șefa șefa Secției Politici Regionale și Cooperare Externă în cadrul Agenției, Maria Prisacari, l-au informat pe reprezentantul Ambasadei Slovaciei la Chișinău despre specificul activității ADR Nord, despre proiectele de dezvoltare realizate în regiune, precum și despre prioritățile colaborării cu partenerii externi. Între altele, directorul ADR Nord a constatat dinamica pozitivă a relațiilor moldo-slovace și a menționat importanţa sprijinului acordat de Guvernul Slovaciei în procesul de modernizare a Republicii Moldova, inclusiv prin programe de micro-granturi.

„Colaborarea noastră cu partenerii externi este foarte importantă. Până în prezent ne putem mândri că am reușit să stabilim și să dezvoltăm relații colaborează cu parteneri din Germania, Cehia, Elveția, România, Letonia, Estonia și Polonia. Suntem interesați să identificăm noi parteneri externi de dezvoltare. V-am fi recunoscători dacă ne-ați ajuta să identificăm potențiali parteneri de dezvoltare în Slovacia”, a declarat directorul ADR Nord, Vitalii Povonschii.

La rândul său, reprezentantul Ambasadei Republicii Slovace la Chișinău, Maroš Kramár, a menționat că misiunea diplomatică pe care o reprezintă este deschisă pentru colaborare și își dorește să identifice noi parteneri în Regiunea de Dezvoltare Nord. În context, diplomatul slovac a amintit că, începând cu anul 2014, Republica Moldova reprezintă o prioritate pentru Slovacia. Potrivit diplomatului Maroš Kramár, colaborarea Ambasadei Slovaciei cu partenerii din țara noastră are la bază priorități ca alimentare cu apă și sanitație, managementul deșeurilor solide, buna guvernanță și, începând cu anul 2019, dezvoltarea antreprenoriatului. Diplomatul slovac a mai spus că, până în prezent, Slovacia a susținut în Republica Moldova programe de dezvoltare în valoare de circa 1 milion de euro.

Tot astăzi, directorul ADR Nord, Vitalii Povonschii, a participat la expoziția de fotografii cu genericul „100 de ani de diplomație slovacă”, organizată de Ambasada Republicii Slovace la Chișinău în incinta Pinacotecii „Antioh Cantemir” din municipiul Bălți. În marja expoziției de fotografii, directorul ADR Nord a purtat discuții cu Ambasadorul Republicii Slovace în Republica Moldova, Excelența Sa Dušan Dacho.

www.adrnord.md