Nume
Parola
Vizualizări: 1559
Corectarea erorilor comise în procesul de atribuire în proprietate a terenurilor discutate de CALM și specialiștii din APL!
12 Iunie 2019 — La 11 iunie, experții CALM Ludmila Malai și Alexandru Morcov au avut o întrevedere cu primari și specialiști pentru reglementarea proprietății funciare din cadrul APL. Motivul convocării ședinței a fost noile prevederi în proiectul hotărârii Guvernului pentru aprobarea regulamentului privind modul de corectare a erorilor comise în procesul atribuirii în proprietate a terenurilor.

Expertul CALM Alexandru Morcov a explicat că regulamentul prevede corectarea diferitor tipuri de erori care s-au produs la transmiterea terenurilor în proprietate, cu toate acestea, el nu acoperă toate greșelile comise în acest proces.

Potrivit expertului CALM Ludmila Malai, în proiectul regulamentului se încearcă să se pună povara corectării erorilor în competența autoritățile locale care, deși vor fi asistate de executantul lucrărilor și alți reprezentanți ai organelor abilitate, vor fi emitentul documentelor în baza cărora vor fi efectuate modificările și responsabilitatea tot a lor va fi.

Specialiștii pentru reglementarea proprietății funciare au afirmat că sunt multe cazuri când nu este clar cum ar trebui să acționeze. Primarii și funcționarii din cadrul APL au venit cu mai multe propuneri de îmbunătățire a Regulamentului.

În baza solicitării Agenției Relații Funciare și Cadastru privind avizarea de către CALM a respectivului proiect de hotărâre a Guvernului, CALM va elabora un aviz cu toate propunerile nominalizate de către specialiștii pentru reglementarea proprietății funciare și îl va expedia acestei instituții.

Serviciul de Comunicare al CALM

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă