Nume
Parola
Vizualizări: 2280
La Dondușeni au demarat lucrările de construcție-montaj a sistemului de apeduct
Dondușeni, 20 August 2019 — Luni, 19 august a.c., în orașul Dondușeni au demarat lucrările de construcție-montaj a sistemului de apeduct în cadrul unui proiect de modernizare a serviciilor de alimentare cu apă în raionul Dondușeni. Viitorul sistem va permite alimentarea cu apă potabilă a orașului din cele cinci sonde, asigurând cu apă potabilă peste șapte mii de locuitori ai orașului Dondușeni.

Executarea lucrărilor în cadrul acestui proiect a fost monitorizată ieri de către specialiștii ADR Nord. Astfel, Constantin Bândiu, șeful Secției managementul proiectelor, și Vladimir Tifoi, specialist în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor, au inspectat șantierul de construcție-montaj a apeductului. Totodată, reprezentanții ADR Nord au inspectat și șantierul stației de pompare de la Dondușeni, construcția căreia a demarat în luna iulie a.c., în cadrul aceluiași proiect. Reprezentanții ADR Nord au constatat că lucrările se desfășoară conform graficului.

Recent, în urma desfășurării achizițiilor publice, a fost selectat antreprenorul care va executa lucrări de construcție-montaj similare și în satul Climăuți din același raion, unde locuiesc peste o mie de oameni. Subproiectul de la Climăuți, parte a aceluiași proiect, urmează să fie lansat în scurt timp.

Valoarea totală a proiectului de modernizare a serviciilor de alimentare cu apă din raionul Dondușeni este de circa 17,60 milioane de lei, solicitați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat alocarea, din FNDR, a 5 milioane de lei pentru lucrările ce urmează să fie executate până la sfârșitul anului 2019.

Proiectul „Modernizarea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în orașul Dondușeni și satele Dondușeni, Corbu, Țaul, Climăuți, Târnova (etapa I)” a fost lansat la începutul anului 2019.

www.adrnord.md