Nume
Parola
Vizualizări: 3340
Centrul de sănătate Edineț s-a schimbat la față
Edineț, 14 Noiembrie 2019 — Centrul de sănătate Edineț, care deservește circa 70 de mii de locuitori ai raionului Edineț și cetățeni din raioanele învecinate, a devenit mai eficient din punct de vedere energetic, datorită unui proiect implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord. Recent, au fost finalizate lucrările de renovare și termoizolare a edificiului.

Joi, 14 noiembrie, a avut loc evenimentul de recepție la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului. Autoritățile locale, reprezentanții ADR Nord și responsabilii de renovarea instituției medicale au analizat calitatea lucrărilor executate.

„Am reușit să îmbunătățim accesul la asistența medicală calitativă în cadrul sistemului de sănătate din Edineț. Impactul proiectului deja se face simțit în privința reducerii consumului de energie. Proiectul va contribui considerabil la eficientizarea energetică a Centrului de sănătate, la îmbunătăţirea serviciilor de diagnosticare medicală și la ameliorarea indicatorilor de sănătate în regiune. Totodată, mizăm pe promovarea și sporirea nivelului de conştientizare a beneficiarilor proiectului în privința eficienţei energetice”, a relevat directorul interimar al ADR Nord, Constantin Bândiu.

În context, specialiștii ADR Nord au comunicat participanților la eveniment că la Centrul de sănătate Edineț au fost efectuate lucrări de eficientizare energetică a pereților exteriori (7.047,8 m2), au fost schimbate ferestrele și ușile exterioare (1.171,35 m2), au fost efectuate lucrări de termoizolare a planșeului (1.741,4 m2) și au fost efectuate lucrări de izolare a acoperișului (3.029,8 m2).

Valoarea lucrărilor de construcție-montaj și supravegherea tehnică în cadrul proiectului „Creșterea indicilor de eficiență energetică a Instituției medico-sanitare publice «Centrul de sănătate Edineț»” se cifrează la 8,89 de milioane de lei, bani alocați din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională. În afară de banii alocați din FNDR, Consiliul raional Edineț a contribuit la realizarea proiectului cu 1,2 milioane de lei.

Autorii proiectului, lansat în 2017, și-au propus să contribuie la utilizarea eficientă a cheltuielilor operaționale pentru întreținerea Centrului de sănătate Edineț, precum și la dezvoltarea capacităților angajaților în domeniul asigurării eficienței energetice a edificiului renovat.

www.adrnord.md