Nume
Parola
Vizualizări: 2499
12 întreprinderi municipale de gestionare a apelor din centrul țării au fost dotate cu echipament tehnic în cadrul unui proiect moldo-slovac
19 Iunie 2020 — 12 întreprinderi municipale din Regiunea Centru au primit suport tehnic prin dotări în valoare de 1330 de euro per întreprindere în cadrul proiectului „Sprijin în dezvoltarea gestionării apelor reziduale în Regiunea Centrală a Moldovei - o mai bună gestionare a apelor uzate pas cu pas", implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Centru în parteneriat cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Senec-Pezinok, Slovacia.
Astfel, cele 12 întreprinderi au fost dotate cu utilajul necesar pentru ca oamenii să beneficieze de servicii mai sigure de alimentare cu apă. Echipamentele au fost procurate în urma cercetării necesităților pentru fiecare întreprindere individual, astfel, au fost achiziționate pompe submersibile, motopompe, motoare electrice, generatoare, contoare de apă și anvelope pentru utilaje.
Reprezentanții întreprinderilor municipale, parte a proiectului moldo-slovac, au participat anterior la 2 ateliere de lucru în cadrul cărora au fost informați despre modul de gestionare a apelor uzate prezentat de partenerii slovaci.
Amintim că în cadrul acestui program, în luna septembrie 2019, un grup de reprezentanți ai întreprinderilor municipale de gestionare a apelor și primăriilor din zona de centru a Republicii Moldova au efectuat o vizită de lucru în Slovacia, activitate menită să sporească capacitățile operatorilor de servicii de gestionare a apelor. De asemenea, în cadrul proiectului au fost realizate lucrări de montare a rețelei de canalizare în orașul Strășeni, pe o lungime de circa 3,5 km.
Proiectul este finanțat de Programul Oficial de Asistență pentru Dezvoltare al Republicii Slovace (SlovakAid). Buget total constituie 221390 de euro, dintre care 199251 de euro - grant și 22139 de euro - cofinanțarea partenerului slovac.