Nume
Parola
Vizualizări: 3047
Concurs de selectare a comunităților pentru Programul Comunitatea Mea
Chișinău, 25 Iunie 2020 — Programul Comunitatea Mea, finanțat de USAID și implementat de IREX Moldova, anunță runda trei de selectare a comunităților din Republica Moldova care vor deveni partenere ale programului în 2020. Scopul programului este de a consolida capacitățile autorităților publice locale pentru a asigura o guvernare eficientă, transparentă și responsabilă față de cetățeni.

Pe parcursul derulării programului, comunitățile vor fi implicate în diverse activități ce vor stimula îmbunătățirea calității și accesibilității serviciilor publice, vor implica societatea civilă în activitatea primăriei și vor contribui la creșterea veniturilor locale prin implementarea practicilor moderne de management financiar.

De asemenea, APL-urile care vor demonstra un angajament sporit față de guvernarea deschisă și responsabilă, vor fi invitate să aplice pentru suport în planificarea și implementarea proiectelor de dezvoltare comunitară și de infrastructură, care vor crește accesul și calitatea serviciilor publice locale și vor îmbunătăți viața cetățenilor la nivel local.

Primăriile interesate sunt invitate să consulte pagina https://bit.ly/2Yv7Bfm pentru detalii și să aplice online până la data de 20 iulie 2020, ora 17:00.

Pentru mai multe informații despre Programul USAID Comunitatea Mea și procesul de selectare a noilor comunități, vă invităm să accesați pagina de Facebook a Programului Comunitatea Mea sau să ne contactați prin e-mail la officeCM@irex.org.

Despre Programul Comunitatea Mea:
Comunitatea Mea este programul principal al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în domeniul guvernării locale și are scopul de a susține autoritățile publice locale din Republica Moldova în efortul lor de a asigura o guvernare mai eficientă, mai transparentă și mai responsabilă față de necesitățile cetățenilor. Programul este implementat pe parcursul anilor 2018-2023, timp în care, aproximativ 100 de comunități - municipii, orașe, comune, sate – vor beneficia de asistență. Până în prezent, 47 de comunități din întreaga țară, printre care și mun. Chișinău, beneficiază de instruiri și asistență tehnică pentru a îmbunătăți serviciile publice, implica cetățenii în procesul decizional local și îmbunătăți practicile de management financiar a primăriilor. Valoarea totală a programului este de 20,5 mln de dolari SUA.