Nume
Parola
Vizualizări: 2712
Spitalul raional din Nisporeni a devenit mai confortabil pentru pacienții săi
29 Iulie 2020 — Specialiștii Agenției de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) au convocat astăzi, 29 iulie, ședința Comisiei de recepție finală a lucrărilor pentru a evalua realizarea activităților desfășurate în cadrul proiectului regional „Îmbunătățirea eficienţei energetice la spitalul raional Nisporeni", aplicat de Consiliul raional Nisporeni.

Comisia de recepție finală a constatat că toate lucrările prevăzute în contract au fost executate cu exactitate și în termenul stabilit.

Astfel, în urma efectuării investițiilor planificate au fost izolați 3531 m2 de pereți exteriori, 1323 m2 de ferestre și uși exterioare schimbate, 1240 m2 acoperiș și planșeu izolat, precum și 610 m2 subsol izolat termic. Aceste actvități duc la sporirea confortului termic pentru pacienții acestui centru medical.

Valoarea lucrărilor executate este de aproximativ 13 milioane de lei, bani oferiți din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională.

Proiectul are drept scop îmbunătățirea eficienţei energetice a Spitalului raional din oraşul Nisporeni. Această instituție medicală este una de nivel regional cu aproximativ 200 de paturi şi 344 angajați. Spitalul este format din aproximativ 12 clădiri dintre care doar 8 funcționează cu o suprafață utilă condiționată de aproximativ 13,480 m².

Prin realizarea proiectelor investiționale de sporire a eficienței energetice în clădirile publice se mizează atît pe îmbunătățirea accesului la servicii și utilități publice de calitate pentru oameni, cît și a condițiilor de muncă pentru angajați. Astfel, în cazul Spitalului regional din orașul Nisporeni acest obiectiv a fost atins sporind astfel confortul pacienților și cadrelor medicale care activează în această instituție.