Nume
Parola
Vizualizări: 3588
MADRM a lansat un nou concurs pentru finanțarea a noi proiecte de dezvoltare regională
Chișinău, 10 August 2020 — Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a lansat un nou concurs pentru proiecte de dezvoltare regională ce vor fi finanțate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), în perioada 2021-2023. Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Secretarul de Stat responsabil de politicile în domeniul dezvoltării regionale și rurale, Dorin Andros, a vorbit despre condițiile de eligibilitate, domeniile de finanțare și perioada depunerii dosarelor.

„Eligibili pentru finanțare sunt autoritățile publice locale de nivelurile I și II, instituțiile naționale de drept public și privat (ministerele, agențiile, organizațiile neguvernamentale). Concursul are scopul de a stimula inițiativele ce contribuie la implementarea politicii de dezvoltare regională și este orientat pentru realizarea a trei priorități: competitivitate economică; dezvoltare urbană și infrastructură regională. Valoarea minimă a proiectelor eligibile este de 5 milioane de lei, iar valoarea maximă - până la 50 milioane de lei. Bugetul total estimat pentru realizarea proiectelor constituie circa 660 milioane de lei. Concursul se desfășoară în perioada 10 august 2020 - 1 martie 2021. Beneficiarii eligibili pot depune notele conceptuale de proiecte în termen de 45 de zile calendaristice din data lansării oficiale a concursului, iar cererile complete de finanțare vor fi depuse în termen de 120 de zile calendaristice de la data publicării oficiale a listelor Notelor Conceptuale selectate de către comisiile create pe lângă Agențiile de Dezvoltare Regională”, a menționat Secretarul de Stat, Dorin Andros, în conferința de presă.

Potrivit oficialului, un aspect nou al concursului este organizarea acestuia în două apeluri: în cadrul apelului competitiv vor fi selectate proiectele în baza criteriilor generale de eligibilitate și a unui punctaj maxim, iar în cadrul apelului pe listă vor fi selectate proiectele prioritare de dezvoltare regională ce vor contribui la dezvoltarea social-economică a regiunilor.

Totodată, în perioada următoare, MADRM împreună cu Agențiile de Dezvoltare Regională vor desfășura o campanie de informare cu referire la modul de aplicare la concurs, condițiile de eligibilitate, perioada de depunere a notelor conceptuale etc.

Notă: În baza deciziei Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale din 10 august 2020, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului dă startul unui nou Concurs al proiectelor și programelor de dezvoltare regională, pentru a fi finanțate din FNDR. Acest concurs este al IV-lea la număr.

ANUNȚ! Apel competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru finanțare din FNDR
VIDEO. Conferința de presă de lansare a concursului