Nume
Parola
Vizualizări: 3167
Directorului Programului Comunitatea Mea, Daniel Șerban, în vizită la Selemet! Programul ar putea susține renovarea casei de cultură printr-un proiect finanțat de USAID Moldova, în valoare aproximativă de 60 de mii de dolari SUA.
Selemet, 13 Noiembrie 2020 — Directorul Programului Comunitatea Mea, Daniel Șerban a avut o întrevedere cu primarul localității Selemet, dna Tatiana Badan. În cadrul vizitei, părțile au discutat despre colaborarea și activitățile de asistență tehnică livrate în cadrului programului, precum și despre proiectul de dezvoltare a infrastructurii locale, care urmează sa fie realizat cu suportul USAID Moldova.

În cadrul programului, Primăria Selemet planifică să realizeze un proiect de renovare a casei de cultură. La acest moment, proiectul este la etapa incipientă de realizare, primăria urmând să dezvolte și aprobe planul de măsuri pentru reducerea impactului de mediu, în concordanță cu regulile USAID, precum și să asigure raportul de evaluare ingineresc, solicitat de IREX.

Directorul Programului Comunitatea Mea, Daniel Șerban, a adus mulțumiri echipei primăriei din Selemet pentru implementarea eficientă a inițiativelor promovate în cadrul programului. ”Implementarea activităților servesc drept dovadă a deschiderii Primăriei Selemet pentru guvernarea eficientă și transparentă” a menționat, Daniel Șerban, în cadrul vizitei.

La fel, Daniel Șerban și a exprimat recunoștință pentru sprijinul oferit Programului Comunitatea Mea, din partea dnei Tatiana Badan, atât în calitatea sa de primar, cât și de președintă a Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), reiterând că asistența USAID va merge spre toate autoritățile administrației publice locale din Moldova, partenere ale programului, pentru a asigura o guvernare locală mai eficientă, mai transparentă și mai responsabilă față de cetățeni.

La rândul său, dna Tatiana Badan, a dat asigurări că reprezentanții autorităților locale din Selemet vor fi și în continuare deschiși să susțină inițiativele Programului Comunitatea Mea pentru îmbunătățirea serviciilor publice și a vieții cetățenilor din localitate. Mai mult, dumneaei și-a exprimat încrederea că proiectul investițional pe care intenționează să-l realizeze cu suportul USAID va fi unul de succes, iar angajații instituţiei şi ceilalţi localnici vor putea să se bucure de condiții adecvate în incinta casei de cultură.

Localitatea Selemet a devenit parteneră a Programul Comunitatea Mea, în 2019, în cadrul rundei 2 de selecție. Prin intermediul Programului Comunitatea Mea, angajații APL-ului au beneficiat de un program complex de asistenta tehnică pentru îmbunătățirea serviciilor publice, implicarea activă a cetățenilor în guvernarea locală și implementarea măsurilor de creștere a veniturilor locale. În viitorul apropiat, primăria urmează să implementeze un proiect de îmbunătățirea a infrastructurii locale, identificat de cetățeni, în cadrul procesului de planificare strategică. Valoarea proiectului finanțat de Programul Comunitatea Mea va fi de aproximativ 60 de mii de dolari SUA.

Detalii despre Programul Comunitatea MEa pot fi accesate pe pagina de Facebook/Programul Comunitatea Mea