Nume
Parola
Vizualizări: 2180
Experiența Letoniei privind atragerea investitorilor prin intermediul soluțiilor IT, preluată de ADR Nord
Bălți, 17 Noiembrie 2020 — Specialiști de la ADR Nord au participat marți, 17 noiembrie, la un webinar cu genericul „Atragerea investitorilor prin intermediul soluțiilor IT”. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „Sprijin pentru dezvoltarea regiunilor Moldovei prin îmbunătățirea rezilienței acestora în situații de urgență și atenuarea consecințelor pe termen lung ale COVID-19”, finanțat de Republica Letonia.

În cadrul evenimentului, Lāsma Līdaka, șefă de Departament în cadrul Agenției de Investiții și Dezvoltare a Letoniei (LIAA), a prezentat date generale despre economia letonă și cele cinci regiuni de planificare ale țării sale și s-a referit la instrumentele de comunicare online prin care LIAA comunică cu investitorii.

La rândul său, Zane Petrovska, manager de proiect IT în cadrul companiei letone Wunder, a oferit un șir de recomandări privind proiectarea platformelor online destinate atragerii investițiilor. Reprezentanta Wunder a demonstrat câteva exemple în acest sens și a vorbit despre soluțiile web pe care le oferă compania Wunder.

Între altele, Ģirts Broks, specialist în antreprenoriat al Regiunii de planificare Vidzeme, a argumentat că, pentru a fi atractivă și a-și îndeplini obiectivele, o platformă online pentru investitori conține informații bine structurate și oferă o experiență plăcută în timpul navigării pe internet. Expertul s-a referit la experiența de creare și administrare a unei platformei online pentru atragerea investitorilor în regiunea Vidzeme din Letonia.

În context, specialiștii ADR Nord au discutat cu experții letoni despre un șir de aspecte privind designul și structura unui website regional, precum și despre administrarea eficientă a acestuia.

Principalul produs al proiectului „Sprijin pentru dezvoltarea regiunilor Moldovei prin îmbunătățirea rezilienței acestora în situații de urgență și atenuarea consecințelor pe termen lung ale COVID-19” va fi website-ul specializat www.investnorth.md, aflat în proces de reconstrucție și modernizare. Prin intermediul acestui instrument de comunicare online urmează să fie facilitată atragerea investițiilor în Regiunea de Dezvoltare Nord. Totodată, în acest mod va fi promovat potențialul economic și turistic al regiunii, publicului interesat oferindu-i-se informații relevante despre fiecare raion în parte.

www.adrnord.md