Nume
Parola
Vizualizări: 1688
Primarul orașului Drochia Nina Cereteu: „De aici, de sus, guvernanții nu văd cum mor satele!”
30 Noiembrie 2020 — La protestul organizat de CALM împotriva plafonării taxelor locale, primarul orașului Drochia, vicepreședintele CALM Nina Cereteu a declarat că prin imixtiunea în treburile administrațiilor locale, Guvernul lipsește satele și orașele țării de puținele surse de venit, condamnându-le astfel la dispariția lor de pe harta Republicii Moldova.

“Noi nu am venit aici să ne apărăm interesele noastre personale, ci pe ale colectivităților pe care le reprezentăm”, a afirmat Nina Cereteu, calificând motivarea premierului precum că Guvernul își face griji pentru agenții economici drept una falsă și ipocrită.

“Vreau să-l întreb pe domnul prim-ministru, care-și “face griji” pentru mediul de afaceri din localități, ce-au făcut ei în perioada pandemiei pentru a susține agenții economici, cu ce i-au susținut și care le-a fost atunci grija când, de fapt, tot noi, autoritățile publice locale, le-am oferit indemnizații și i-am scutit parțial de plata taxelor locale. Oare prim-ministrul își face griji mai mult decât noi că nu vom avea locuri de muncă în teritoriu, că nu va exista dezvoltare? De aici, de sus, ei nu văd cum mor satele”, a mai spus vicepreședintele CALM în fața clădirii Guvernului.

În același timp, alesul local din Drochia a condamnat încercarea instituțiilor de forță de a zădărnici protestul organizat de Congresul Autorităților Locale din Moldova, prin apeluri telefonice și intimidări.

“Vreau să le spun “rușine!” organelor de forță, care de din momentul în care a fost anunțată acțiunea de protest au intimidat primarii, prin apeluri telefonice, să nu se prezinte la această acțiune de protest. Republica Moldova degradează pe zi ce trece. Noi nu mai putem vorbi de o autonomie locală veritabilă, de descentralizare, ci de o centralizare evidentă pentru că “celor de sus” le este frică că scapă primarii din mâini. Ei se tem să ne ofere mai multă libertate, știind că în localități se află voturile lor, pe care le cerșesc doar atunci când au nevoie”, a afirmat Nina Cereteu.

Serviciul de Comunicare al CALM

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă