Nume
Parola
Vizualizări: 5239
ADR Nord și ADR Moghilev planifică un forum moldo-belarus
Bălți, 6 Ianuarie 2021 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord din Republica Moldova, în parteneriat cu filialele din Regiunea de Dezvoltare Nord ale Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, și Agenția de Dezvoltare Regională Mogilev din Republica Belarus își propun să organizeze un forum moldo-belarus. Evenimentul urmează să aibă loc la sfârșitul primului trimestru al anului curent, în mediul online.

Marți, 5 ianuarie a.c., directorul ADR Nord, Maria Prisacari, și directorul Filialei Bălți a CCI a RM, Galina Codița, au discutat în incinta ADR Nord despre un șir de aspecte privind buna organizare a forumului. În acest sens, CCI a RM va susține organizarea evenimentului pe dimensiunea cooperării comercial-economice.

La această etapă, ADR Nord și instituția camerală urmează să identifice mai multe companii moldovenești interesate de oportunitatea stabilirii relațiilor comercial-economice cu entități similare din Regiunea Moghilev, Belarus.

Organizatorii forumului își propun să contribuie la crearea conexiunilor între companii moldovenești și belaruse și să faciliteze colaborarea reciproc avantajoasă dintre acestea.

În cei peste zece ani de activitatea a sa, ADR Nord a organizat mai multe evenimente economice similare. Printre acestea sunt forumul de afaceri din octombrie 2020, organizat la Bălți și simultan în mediul online; forumul de afaceri din septembrie 2019, organizat la Edineț și la Bălți; forumurile economice internaționale din septembrie 2016 și din octombrie 2015 și forumul economic interregional moldo-român în martie 2012. La Forumul economic interregional moldo-român din 2012 au participat aproximativ 200 de oameni de afaceri și autorități centrale și locale, în mare parte din Regiunea Vest a României.

www.adrnord.md