Nume
Parola
Vizualizări: 2518
Municipiul Comrat a devenit oficial membru a marii familii CALM!
8 Ianuarie 2021 — Consilierii municipiului Comrat au votat în unanimitate pentru ca localitatea pe care o reprezintă să devină membră a Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM). Primarul Serghei Anastasov susține că aleșii locali trebuie să fie uniți pentru a soluționa problemele comune ale localităților. „Toată lumea vine la primari, indiferent dacă problema este legată de pensie sau drumuri. Suntem împreună cu CALM deoarece trebuie să schimbăm anumite percepții și abordări, nu pentru noi, dar pentru generațiile viitoare.”

Serghei Anastasov consideră că în cazul în care lucrurile nu se vor schimba în domeniul politicilor centrale ce vizează administrarea de la nivel local, în câțiva ani tot mai puține persoane vor candida pentru funcția de primar. Alesul local speră că ceea ce se realizează astăzi în municipiul Comrat va rămâne în timp ca o amintire pentru cei care i-au acordat votul de încredere. „Vreau să las ceva în urma mea pentru că iubesc acest oraș și oamenii de aici.”

În ultimii patru ani în municipiul Comrat au fost reparați circa 40 de km de drum. Cu susținerea Guvernului Turciei, în anul 2020 au demarat lucrările de construcție a stadionului din localitate. Tot anul trecut, la Comrat a început construcția unui bloc nou de studii a Liceului „Mihai Eminescu”, singurul din municipiu cu predare în limba română. Proiectul este finanțat de Guvernul României. Serghei Anastasov consideră aceste două proiecte extrem de importante deoarece în Comrat sunt puțini vorbitori ai limbii de stat și ai celei materne, iar în paralel cu dezvoltarea infrastructurii, trebuie să investim în educație, cultură și sport.

„În 2021 ne vom ghida de ceea ce își doresc cetățenii. Iar aceștia vor condiții decente de viață: apă, canalizare și drumuri. Deoarece Comratul este unul dintre cele șase orașe-poli de creștere economică ar trebui să beneficiem de resurse din partea Guvernului pentru a reuși să construim o nouă stație de epurare și canalizare. Implementăm și anumite proiecte cu susținerea Uniunii Europene, beneficiem de mult sprijin din partea Turciei.”

În municipiul Comrat sunt circa 25 000 de locuitori, fiind una dintre puținele localități din Republica Moldova în care numărul populației este în creștere.

Ana Moraru, Serviciul de Comunicare al CALM

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă