Nume
Parola
Vizualizări: 4772
La Bălți a fost lansată prima ediție a expo-târgului universal de iarnă
Bălți, 28 Ianuarie 2021 — Expo-târgul universal „Târg de iarnă”, ediția a I-a, a fost inaugurat miercuri, 27 ianuarie a.c., la Bălți. Evenimentul este organizat, cu respectarea normelor antiepidemice, de filiala Bălți a Camerei de Comerț și Industrie (CCI) a RM în parteneriat cu Primăria municipiului Bălți. La evenimentul de inaugurare a expo-târgului a participat și directorul ADR Nord, Maria Prisacari.

Prin organizarea acestui expo-târg, organizatorii și-au propus să promoveze producătorii autohtoni, precum și să contribuie la sporirea calității și competitivității produselor, mărfurilor, la stabilirea noilor contracte de afaceri. Pe lângă avantajul de a-și consolida pozițiile pe piață, companiile participante au posibilitatea să-și testeze produsele și serviciile noi la capitolul cerere, ca să-și îmbunătățească sortimentul.

Cu mesaje de salut către agenții economici, reprezentanții autorităților publice locale din regiune, societății civile și mass-media, prezenți la evenimentul de inaugurare a expo-târgului, s-au adresat Galina Codița, directorul filialei Bălţi a CCI a RM, Igor Culic, vicepreședintele raionului Râşcani, Maria Prisacari, directorul ADR Nord, și Stela Cetulean, membru al Consiliului CCI a RM, directorul SRL „Lefrucom”. Vorbitorii au menționat că expo-târgul constituie o platformă de comunicare între mediul de afaceri și consumatori, un instrument eficient pentru susținerea și promovarea întreprinderilor mici și mijlocii din țară, dar și un prilej oportun pentru dezvoltarea dialogului public-privat.

Expo-târgul universal „Târg de iarnă” se desfășoară în perioada 27-29 ianuarie 2021, în Piața Vasile Alecsandri din Bălți. La ediția din anul curent participă agenți economici din orașele Bălți, Chișinău, Ungheni, Comrat, Drochia și Soroca, precum și din raioanele Râșcani, Glodeni, Sângerei, Fălești, Strășeni și Ialoveni.

În anul 2021, Filiala Bălți a CII a RM în parteneriat cu autoritățile publice locale preconizează să organizeze și să desfășoare în regiune 20 de expo-târguri specializate și universale.

Foto și referințe: balti.chamber.md