Nume
Parola
Vizualizări: 2611
EVENIMENT DE INSTRUIRE ȘI MENTORAT pentru Platforma de dialog a organizațiilor societății civile și autorităților publice locale din raionul Ialoveni
Ialoveni, 31 Martie 2021 — Membrii Platformei de dialog a organizațiilor societății civile din raionul Ialoveni, constituită recent sub auspiciile proiectului „OSC și APL – parteneri de dialog și acțiune pentru dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive”, au beneficiat de asistență și mentorat și instruire axată pe modalitățile în care ONG-urile se pot constitui și afirma în calitate de actori activi în viața comunitară în contextul prevederilor Legii Nr. 86 din 11-06-2020 cu privire la organizațiile necomerciale.

Proiectul „OSC și APL – parteneri de dialog și acțiune pentru dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis”, în cadrul Programului de grant „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS).

„Evenimentele noastre precedente, desfășurate în cadrul proiectului, au relevat necesitatea de ajustare a unor acte de guvernare internă a organizațiilor necomerciale, iar cunoașterea și integrarea acestor aspecte în activitățile societății civile din raionul Ialoveni vor ajuta ONG-urile să fie mai eficiente în dialogul cu autoritățile publice locale”, a afirmat în debutul instruirii Președinta Asociației „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici.

Instruirea online pentru organizațiile necomerciale, grupurile de inițiativă locale, asociațiile de băștinași care fac parte din Platforma de dialog a organizațiilor societății civile și autorităților publice locale din raionul Ialoveni a inclus trei module și a abordat subiecte precum: consolidarea capacităților organizațiilor necomerciale din raionul Ialoveni pentru a fi actori activi în societate și definirea organizațiilor necomerciale prin prisma Legii Nr. 86/2020; structura organizațiilor necomerciale și particularități pentru diferite tipuri de organizații necomerciale; elementele de bună guvernare și atribuțiile organelor de conducere, executive și de control ale organizațiilor necomerciale.

Proiectul „Organizațiile societății civile și administrațiile publice locale – parteneri de dialog și acțiune pentru dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive” oferă informații, instruire, consultanță și mentorat factorilor de decizie și organizațiilor locale ale societății civile din raionul Ialoveni astfel încât politici publice locale să fie elaborate și realizate într-un mod participativ și incluziv și să producă un puternic impact pozitiv asupra diferitelor grupuri de cetățeni din raionul Ialoveni.

#dezvoltmd #EuropanUnion #CivilSociety

Acest material a fost elaborat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul este responsabilitatea exclusivă a proiectului „OSC și APL – parteneri de dialog și acțiune pentru dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive”, implementat de Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.