Nume
Parola
Vizualizări: 5065
Europa este un exemplu de corectitudine și un proiect de perspectivă
Bălți, 7 Mai 2021 — #ZiuaEuropei2021

Dragi prieteni,
Stimați parteneri din Uniunea Europeană,


Sunt zece ani de când celebrăm Ziua Europei în Regiunea de Dezvoltare Nord. Începând cu anul 2011, Agenția de Dezvoltare Regională Nord organizează această frumoasă sărbătoare în regiunea noastră cu suportul partenerilor.

Este al doilea an când sărbătorim Ziua Europei în vremuri de coronavirus. În astfel de împrejurări, nevoia de solidaritate este mai actuală ca niciodată.

Uniunea Europeană și țările partenere ne sprijină de mult timp, oferindu-ne suport în implementarea proiectelor regionale. În prezent, grație sprijinului oferit de Uniunea Europeană, implementăm cinci proiecte de dezvoltare regională: trei proiecte de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și două proiecte de sporire a eficienței energetice, cu un buget total de circa 200 milioane de lei.

De o importanță fundamentală pentru țara noastră este Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, document ce reglementează cooperarea dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Acordul de Asociere se concentrează pe susținerea reformelor-cheie în diferite domenii, dezvoltării regionale acordându-i-se o atenție aparte.

Europa este un exemplu de corectitudine și un proiect de perspectivă. Ne bucurăm că, în cei peste zece ani de activitate ai ADR Nord, am reușit să facilităm stabilirea unor importante relații de colaborare între parteneri din regiunea noastră și din țări europene precum Germania, România, Letonia, Estonia, Polonia și Cehia.

Dragi prieteni,
Stimați parteneri din Uniunea Europeană,

Vă suntem recunoscători pentru suportul pe care ni-l acordați. Vă mulțumim pentru bunele noastre relații cooperare.

La mulți ani, Europa!


Cu sinceritate,
Maria Prisacari,
Directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord


#ZiuaEuropei #ÎmpreunăMaiPuternici #SolidariPentruSănătate #EchipaEuropa #ZiuaEuropei2021

www.adrnord.md