Nume
Parola
Vizualizări: 4233
Membrii CRD Nord au efectuat o vizită de studiu în Regiunea de Dezvoltare UTA Găgăuzia
Comrat, 18 Iunie 2021 — Membri ai Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord au efectuat vineri, 18 iunie 2021, o vizită de studiu în Regiunea de Dezvoltare UTA Găgăuzia, pentru a se documenta în privința unui șir de proiecte de dezvoltare regională implementate de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Găgăuzia. Însoțiți de reprezentanți ADR Găgăuzia, membrii CRD Nord au vizitat municipiile Comrat și Ceadâr-Lunga, unde au fost realizate proiecte de dezvoltare regională finanțate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

La Comrat, delegația din nordul Moldovei a vizitat Parcul industrial din municipiu, unde ADR Găgăuzia a implementat de amenajare a teritoriului și de conectare la infrastructură de utilități și drumuri de acces. Ulterior, membrii CRD Nord au vizitat sediul ADR Găgăuzia, unde s-au întâlnit cu membri ai CRD Găgăuzia și ADR Găgăuzia, care au prezentat informații relevante despre perspectivele Regiunii de Dezvoltare UTA Găgăuzia în contextul politicii de dezvoltare regională.

La Ceadâr-Lunga, membrii CRD Nord au vizitat Incubatorul de Afaceri din Ceadâr-Lunga, unde a fost implementat un proiect de amenajare a teritoriului și de conectare la infrastructura de utilități și drumuri de acces. Tot la Ceadâr-Lunga, delegația din nordul republicii au vizitat Complexul turistic sportiv-ecvestru „AT-Prolin”, create în cadrul unui proiect de dezvoltare regională.

Agenda vizitei membrilor CRD Nord în Regiunea de Dezvoltare UTA Găgăuzia a inclus și o vizită la Centrul de sănătate din municipiul Comrat, eficietizat din punct de vedere energetic în cadrul unui proiect de dezvoltare regională.

Recent, membrii CRD Nord au întreprins o vizită similară în Regiunea de Dezvoltare Centru, unde s-au familiarizat cu un șir de proiecte regionale implementate de ADR Centru. Și membrii CRD Centru au efectuat o vizită de studiu în Regiunea de Dezvoltare Nord, unde s-au familiarizat cu un șir de proiecte regionale implementate de ADR Nord. Aceste evenimente se desfășoară în contextul unui proiect de suport pentru membrii CRD, finanțat de Guvernul Germaniei prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL), implementat de GIZ Moldova.

www.adrnord.md