Nume
Parola
Vizualizări: 3564
Buletinul Informativ „Pro Accesibilitate! Pro Incluziune! Pro Democrație!” nr. 3 (31) / 2021
Chișinău, 3 Septembrie 2021 — A apărut nr. 3 (31) / 2021 al Buletinului Informativ „Pro Accesibilitate! Pro Incluziune! Pro Democraţie!”

Din sumarul acestei ediții:

• INTERVIU: Mariana Novac, Coordonatoare de Program, Programul Monitorizarea
Proceselor Democratice, Asociaţia Promo-LEX – „Încrederea cetățenilor în Poliția RM a crescut!”,

• INTERVIU: Cristina Schimbov, președinta Asociaţiei Femeilor din Poliţie: – „Odată ce ai îmbrăcat uniforma cu epoleți, trebuie să fii un model pentru comunitate”,

• STUDII și OPORTUNITĂȚI: Djulia Usatîi – „Academia de Poliţie „Ștefan cel Mare” – este o mândrie pentru orice poliţist care îi trece pragul!”,

• OPINII: Emma Matreniuc, profesoară de limbă engleză, or. Edineţ: – „Cred că este absolut necesar un curs de suport pentru polițiști, centrat pe interacțiunea dintre poliție și persoanele cu dizabilități”,

• OPINII: Livia Goncear-Pînzari, jurnalistă, redactor prezentator al emisiunii Ochiul Interior de la postul naţional de radio, persoană cu deficienţe de vedere: – „Cred că poliția cunoaște prea puțin necesitățile persoanelor cu dizabilități”.

Acestea, dar şi alte articole, pot fi citite în această ediție a buletinului (fișier atașat sau on-line - https://bit.ly/3BIWZdR.

Buletinul Informativ „Pro Accesibilitate! Pro Incluziune! Pro Democraţie!” este o publicaţie care apare începînd din anul 2015 şi care îşi propune să devină o tribună de lobby și advocacy al comunității persoanelor cu dizabilități și oferă tuturor celor interesaţi o imagine de ansamblu asupra necesităților speciale și a problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități din Republica Moldova. Buletinul informativ îşi propune să faciliteze procesul de comunicare cu autorităţile şi societatea civilă pentru a spori gradul de accesibilitate, incluziune socială a persoanelor cu dizabilități, dar și pentru a promova un comportament pro-activ al acestora în viața comunitară.

Pentru informații suplimentare: Victor Koroli, Director Proiect, +373 69252453, vkoroli@gmail.com

Acest buletin este realizat în cadrul proiectului „Contribuție la monitorizarea implementării a reformei poliției și informarea publicului cu privire la aceasta din perspectiva persoanelor cu dizabilități”, implementat de Alianța INFONET, cu ajutorul Asociației Promo-LEX și cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și Ambasadei Statelor Unite ale Americii. Conținutul acestuia este responsabilitatea exclusivă a Alianței INFONET și nu reflectă neapărat poziția donatorilor.