Nume
Parola
Vizualizări: 1124
Implicarea APL în gestionarea transportului de pasageri – subiect abordat de CALM și Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale!
21 Ianuarie 2022 — Rolul autorităților locale în gestionarea transportului de pasageri a constituit subiectul unei ședințe online cu participarea reprezentanților Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și ai Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM).

Viceprim-ministrul, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu a declarat că își dorește ca primarii să participe la organizarea industriei de transport a pasagerilor, deoarece anume aleșii locali cunosc cel mai bine care sunt realitățile și necesitățile din comunitățile lor.

Directorul executiv al CALM Viorel Furdui a salutat această inițiativă, menționând că este nevoie de o cooperare între autoritățile publice locale și transportatori, astfel încât APL să poată negocia servicii de calitate pentru pasageri, orarul rutelor de transport, tariful etc.

Amintim că autoritățile publice locale au fost invitate să facă parte din grupul de lucru ce lucrează la elaborarea noului Cod al Transporturilor Rutiere.

Potrivit participanților la eveniment, prin aceste acțiuni se dorește crearea pârghiilor necesare pentru respectarea drepturilor și intereselor pasagerilor, iar prețurile să corespundă condițiilor de transportare a călătorilor.

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă