Nume
Parola
Vizualizări: 3515
ADR Nord a finalizat sesiunile de informare și de instruire în cadrul Programului național de dezvoltare locală „Satul European”
Bălți, 1 Aprilie 2022 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a finalizat sesiunile de informare și de instruire pentru autoritățile publice locale de nivelul I (APL I) derulate în nordul țării în contextul Concursului de propuneri de proiecte pentru dezvoltare locală, desfășurat în cadrul Programului național de dezvoltare locală „Satul European”. Sesiunile au avut loc în format online și cu prezență fizică în perioada 23 martie – 1 aprilie a.c. și au reunit circa 520 de participanți interesați de concurs.

În cadrul celor șase sesiuni de informare și de instruire, specialiștii ADR Nord au prezentat detalii despre etapele de organizare a concursului pentru selectarea proiectelor de dezvoltare locală, completarea dosarelor de participare la concurs, mecanismele de finanțare a proiectelor din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală și alte aspecte esențiale.

Primăriile pot depune propuneri de proiecte pentru construcția sau modernizarea sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare, pentru renovarea grădinițelor, școlilor, caselor de cultură și a altor obiecte de infrastructură locală. Pot fi propuneri de proiecte pentru dezvoltarea afacerilor locale sau de eficiență energetică.

APL I interesate de actualul concurs urmează să depună solicitările de finanțare în perioada 22 martie – 20 aprilie a.c. Dosarele cu cererile de finanțare, împreună cu documentele-suport, vor fi prezentate personal de către aplicanți la sediul ADR Nord - Piața Vasile Alecsandri, 8, mun. Bălți.

Totodată, APL I pot depune dosare cu Cererile de finanțare pentru obținerea cofinanțării proiectelor implementate din sursele de asistență externă. Dosarele vor putea fi depuse la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale la adresa: mun. Chișinău, Piața Marii Adunări Naționale, 1, pe tot parcursul anului 2022 (fără termen-limită).

Specialiștii ADR Nord vor continua să ofere APL I consultanță de luni până vineri, între orele 08.00 și 17.00, în vederea clarificării modului și condițiilor de participare la Concursul de propuneri de proiecte pentru dezvoltare locală. Date de contact pentru detalii: tel.: (231) 29682; e-mail: sme.adrnord@gmail.com.

Informația completă despre Concurs, inclusiv documentele necesare pentru dosarul de participare, precum și modul de aplicare pentru obținerea finanțării sunt descrise în Ghidul de aplicare la Concursul de selectare a proiectelor pentru dezvoltare locală, care poate fi accesat aici: https://satuleuropean.gov.md/.

www.adrnord.md