Nume
Parola
Vizualizări: 2355
Beneficiarii rețelei MuseumInfoTur s-au reunit la Ialoveni
19 Aprilie 2022 — ADR Centru a organizat astăzi, 19.04.22, un eveniment în format hibrid sub genericul "Vizită de studiu în Regiunea Centru a Republicii Moldova" planificată în cadrul proiectului MuseumInfoTur - Valorificarea și sporirea vizibilităţii patrimoniului cultural și istoric în cadrul rețelei transfrontaliere de muzee - Centre de Informare Turistică, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România - Republica Moldova 2014 - 2020.

Întrunirea s-a desfășurat în orașul Ialoveni și online pe platforma ZOOM, și a adunat reprezentanții muzeelor din RDC și Galați, parte a proiectului.

În cadrul evenimentului, participanții au fost înformați cu privire la activitățile desfășurate în proiect, dar și despre perspectivele de colaborare după finalizarea acestuia.

Totodată, aceștia au povestit depre experiențele personale în dezvoltarea traseelor turistice la nivel local, dar și despre particularitățile care îi definesc.

Participanții au urmărit împreună un spot video realizat de ADR Centru în cadrul proiectului, care prezintă traseele turistice create împreună cu ghizii de muzee, parte a proiectului transfrontalier.

Amintim că activitățile proiectului sunt organizate de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova (R. Moldova) și Asociația de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos" (România).
Obiectivul general al proiectului este creșterea vizibilității patrimoniului transfrontalier cultural și istoric al Regiunii Centru, Republica Moldova, și al județului Galați, România, prin consolidarea capacitaților instituțiilor culturale și crearea unei rețele de centre de informare turistică în destinațiile majore promovate.
În cadrul proiectului se realizează activitați ce țin de dezvoltarea capacitaților muzeelor și a altor instituții relevante prin crearea Centrelor de Informare Turistică din 8 zone reprezentative, precum și promovarea patrimoniului cultural și istoric în cadrul rețelei transfrontaliere de 8 Centre de Informare Turistică.

Pentru creșterea capacității muzeelor ca Centre de Informare Turistică ele au fost dotate cu mobilier, cîte un televizor performant și vor fi echipate cu cîte un set de panouri reprezentativ. Acestea vor conține informații despre patrimoniul cultural și natural din arealul proiectului.

Inaugurarea Centrelor de informare turistică va avea loc în incinta muzeelor parte a proiectului MuseumInfoTur - Valorificarea și sporirea vizibilității patrimoniului cultural și istoric în cadrul rețelei transfrontaliere de muzee - Centre de Informare Turistică, 2SOFT/2.1./129, până la mijlocul lunii mai.

MuseumInfoTur 2SOFT/2.1/129 se implementează de către Agenția de Dezvoltare Regională Centru (Republica Moldova) în calitate de lider, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova (Republica Moldova) - Beneficiar 1 și Asociația de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos" (România)-Beneficiar 2.