Nume
Parola
Vizualizări: 5085
CINEMA. Designer de interior: „Trăim vremuri când ideile neobișnuite sunt la mare căutare”
Bălți, 13 Mai 2022 — Designul de interior este tot mai popular în nordul Republicii Moldova. O spune designerul Tatiana Hlopețkaia, protagonista unui nou spot elaborat de ADR Nord în cadrul proiectului „Industrii Creative pentru Noile Economii Urbane în Regiunea Dunării” (CINEMA), prin intermediul căruia promovăm realizările tinerilor din Regiunea de Dezvoltare Nord în industriile creative.

Tatiana și-a început activitatea în calitate de designer în anul 2018 și vorbește cu pasiune despre profesia sa. Ea este convinsă că, dacă îți place profesia ta și o vezi mai mult ca pe un hobby, nu doar ca pe o sursă de venit, obții rezultate mai bune.

Tatiana Hlopețkaia: „Tinerilor designeri le-aș recomanda să nu le fie frică să experimenteze și să încerce să se evidențieze, pentru că trăim vremuri când ideile neobișnuite sunt la mare căutare. Străduiți-vă să vă îmbunătățiți în permanență nivelul de cunoștințe, să căutați noi idei pentru a vă inspira, deoarece preferințele clienților sunt în continuă schimbare și e necesar să fii în trend.”

Industriile creative, denumite și industrii culturale sau domenii ale economiei creative, vizează tot ceea ce este produs prin intermediul creativității artistice și științifice și intră în circuitul economic, produce valoare, generează venituri publice prin taxele și impozitele plătite, creează locuri de muncă și profit, ajută la dezvoltarea regională și națională.

VIDEO: https://youtu.be/XUueFm0S1vM

Proiectul CINEMA este cofinanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020. Proiectul urmărește să îmbunătățească condițiile inovatoare pentru industriile creative, economiile urbane și revitalizarea urbană în regiunea Dunării, să dezvolte capacități și să încurajeze cooperarea tuturor actorilor și părților interesate. În total, 22 de parteneri din șapte țări sunt implicați în implementarea proiectului, printre care ADR Nord și Primăria municipiului Bălți.

www.adrnord.md