Nume
Parola
Vizualizări: 2717
Proiectul „Întreprinderi și comune puternice pentru Moldova”, lansat la Edineț și Soroca
Edineț – Soroca, 1 Iulie 2022 — În perioada 28-30 iunie 2022, la Edineț și Soroca a fost lansat proiectul „Întreprinderi și comune puternice pentru Moldova”. Proiectul este implementat de GIZ Moldova la nivel regional și național și urmărește îmbunătățirea perspectivelor socio-economice ale populației din comunitățile moldovenești.

La eveniment au participat specialiști ADR Nord, autorități locale și reprezentanți ai societății civile și ai mediului de afaceri.

La Edineț și Soroca, în cadrul evenimentelor de prezentare a proiectului, Elena Verenciuc, șefa Secției planificare și cooperare regională de la ADR Nord, a mulțumit echipei GIZ Moldova pentru suportul oferit în domeniul politicii de dezvoltare regională. „Dezvoltarea urbană integrată, de rând cu crearea locurilor de muncă în Regiunea de Dezvoltare Nord vor contribui la îmbunătățirea condițiilor de trai în regiune și va crea premise pentru impulsionarea activității mediului de afaceri și societății civile”, a menționat reprezentanta ADR Nord.

La rândul său, managerul de proiect Thomas Foerch de la GIZ Moldova a prezentat activitățile planificate și rezultatele anticipate ale proiectului și a discutat cu reprezentanții partenerilor despre modalitățile de lucru propuse și următorii pași.

Proiectul urmează să contribuie la bunăstarea populației locale, urmărind prioritățile Guvernului Republicii Moldova și ale cetățenilor săi. Proiectul va fi implementat pe parcursul anilor 2022-2025.

Acest proiect contribuie și la programul finanțat de Uniunea Europeană „EU4Moldova – Comunități Locale” în furnizarea de bază a serviciilor municipale și dezvoltarea economică regională, cu scopul de a promova dezvoltarea municipală în mai multe raioane din țară, printre care și Edineț.

Proiectul „Întreprinderi și comune puternice pentru Moldova” este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și cofinanțat de Uniunea Europeană. Proiectul este implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Cancelaria de Stat a Republicii Moldova.

www.adrnord.md