Nume
Parola
Vizualizări: 2238
Membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord se întrunesc miercuri, 30 noiembrie, în ședință ordinară
Bălți, 28 Noiembrie 2022 — Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) și Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord organizează a treia ședință ordinară din acest an a Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord. Ședința va avea loc miercuri, 30 noiembrie 2022, cu începere de la ora 14.00, în incinta restaurantului „Oscar” din municipiul Bălți (str. Mihail Sadoveanu, nr. 1, etaj 2).

La ședința publică a CRD Nord urmează să participe funcționari MIDR, membrii CRD Nord, specialiști ADR Nord, precum și reprezentanți ai societății civile interesați de implementarea politicii de dezvoltare regională în nordul țării.

În cadrul ședinței, va fi prezentat un raport privind implementarea Programului Operațional Regional Nord 2022-2024 pentru perioada iulie – noiembrie 2022. De asemenea, va fi prezentat și Programul de accelerare a dezvoltării municipiului Bălți în calitate de pol de dezvoltare, în vederea aprobării acestui document strategic de către consilierii regionali.

Ședința de constituire a CRD Nord de legislatura a IV-a a avut loc în data de 21 ianuarie 2020, la Bălți. CRD Nord este o structură regională deliberativă, fără personalitate juridică, constituită în vederea elaborării, coordonării și monitorizării politicii de dezvoltare regională la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord, în componența căreia intră municipiul Bălți și raioanele Briceni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Ocnița, Râșcani, Sângerei și Soroca. CRD Nord are 48 de membri: cei 11 președinți de raioane, primarul municipiului Bălți și câte un reprezentant al asociațiilor de primari, societății civile și sectorului privat din fiecare raion și municipiu al regiunii. Membrii CRD Nord își exercită atribuțiile cu titlu gratuit.

www.adrnord.md