Nume
Parola
Vizualizări: 1885
ADR Centru a dotat cu tehnica necesară 5 Centre de plasament temporar pentru refugiați
14 Decembrie 2022 — Peste 300 de refugiați, plasați temporar în centrele de plasament din satul Costești, raionul Ialoveni, satul Neculaieuca, raionul Orhei, orașele Criuleni, Nisporeni și Călărași, beneficiază de condiții mai bune de ședere grație seturilor de tehnică achiziționate în cadrul unui proiect de susținere a Regiunii de Dezvoltare Centru ca răspuns la situația de criză.

Această activitate a fost desfășurată de Agenția de Dezvoltare Regională(ADR) Centru cu susținerea financiară a Germaniei prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei(GIZ).

Astfel, pentru cele 5 Centre de plasament temporar din Regiunea Centru a fost îmbunătățită baza tehnico-materială prin procurarea echipamentului și dotarea acestora conform necesităților individuale.

În acest context au fost achiziționate și distribuite: 10 convectoare, 6 aragaze, 6 mașini de spălat rufe, 5 mașini de uscat rufe, 5 frigidere, 5 aspiratoare, 4 mașini de spălat vase și 2 televizoare.

Echipamentul tehnic repartizat Centrelor care găzduiesc temporar refugiați în Regiunea Centru vine să faciliteze munca personalului angajat, dar și viața de zi cu zi a celor care trăiesc aici.

Menționăm faptul că Centrele de plasament temporat selectate au fost create în cadrul unor instituții cu menire socială precum azil de bătrîni, casă comunitară, cămin studențesc sau școală profesională, iar după închiderea centrelor temporare, tehnica va rămâne să deservească beneficiarii acestor instituții cu menire socială.

Amintim că anterior, în cadrul aceluiași proiect a fost elaborat un Ghid de comunicare privind situațiile de criză destinat instituțiillor publice, au fost organizate cursuri de acordare a primului ajutor și pregătire în caz de dezastre și gestionare a situațiilor cu risc crescut, și desfășurate activități de sprijinire a incluziunii sociale a refugiaților și a comunităților gazdă.

Proiectul "Pachet de suport pentru RDC drept răspuns la situații de urgență" este finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.