Nume
Parola
Vizualizări: 1776
Au fost semnate actele de transmitere ce atestă costul investițional al serviciilor și bunurilor achiziționate în cadrul unui proiect de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț, finanțat de UE
Bălți, 27 Ianuarie 2023 — ADR Nord a transmis Primăriei municipiului Edineț setul de documente ce atestă costul investițional al serviciilor și bunurilor achiziționate, construite, reconstruite sau îmbunătățite din sursele Uniunii Europene în cadrul unui proiect de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț, implementat de Agenție în perioada 2021-2022.

Evenimentul a avut loc vineri, 27 ianuarie 2023, în incinta ADR Nord. Actele au fost semnate de către directorul ADR Nord, Maria Prisacari, și primarul municipiului Edineț, Constantin Cojocaru.

Valoarea totală a proiectului constituie 60,85 mil. lei, dintre care 52,85 mil. lei – acordați de UE, și 8 mil. lei – contribuție locală. Grație acestui proiect, la Edineț a fost reabilitată și extinsă o rețea de 34 km de apeduct, care, prin cele 2.778 de conexiuni, asigură cu apă 18.235 de locuitori ai orașului, fără întreruperi.

Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț” a fost finanțată de Uniunea Europeană și implementată de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

#EU4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa

www.adrnord.md