Nume
Parola
Vizualizări: 1379
Georgeta Mincu: Unde există pasiune și implicare, există și succes în afacerile verzi
28 Martie 2023 — Cu o experiență de peste 25 de ani în domeniile dezvoltării rurale, comerțului, economiei, agriculturii și implementării proiectelor, pe plan local și internațional, fosta Ministră a Agriculturii, Georgeta Mincu este unul din liderii pe nișa consultanță în antreprenoriat din Republica Moldova.

La începutul lui 2023, Georgeta Mincu a participat la programul de instruire și certificare, al Organizației Internaționale a Muncii „SIYB ” (Inițiază si Lansează Afacerea /Start and Improve Your Business). Astfel, cum oferta educațională din RM în domeniul formarii continue este la etapa incipientă, îndeosebi în aspectele ce țin promovarea economiei verzi, programul OIM „SIYB”, a dezvoltat capacitățile formatorilor și consultanților pentru crearea și mentoratul afacerilor noi sau în curs de dezvoltare, bazate pe procese economice cu impact prietenos mediului și care respecta condițiile unei munci decente.

„Cunoștințele și experiența profesională îmi permit să vin cu o vastă expertiză către actorii noi din sfera afacerilor agricole verzi” spune Georgeta Mincu. De la conturarea unei idei până la alcătuirea unui plan de afaceri, consultanții pot oferi și o viziune de dezvoltare strategică, fiind implementată în practică, va ajuta tinerii antreprenori să depășească provocările, să primească răspunsuri corecte și să eficientizeze procesul de tranziție către o afacere prietenoasă mediului.
Unde există pasiune și implicare, există și succes în afacerile verzi!

Georgeta Mincu va continua să consulte asociațiile de fermieri în dezvoltarea domeniului afacerilor eco, inclusiv după finalizarea programului de instruire și acreditare „SIYB”, consolidând astfel acest domeniu de activitate. Pe lângă portofoliul profesional, Georgeta posedă și o experiență personală în domeniu fiind descendenta unei familii formată din specialiști în domeniul agronomiei și zootehniei.

Dragostea și dorința de a dezvolta o afacere în domeniul agriculturii, plusată de expertiza obținută în urma cursurilor de antreprenoriat și mentorat cu suportul consultanților – sunt ingredientele de bază pentru o afacere de succes, declară Georgeta.

Programul „SIYB” este orientat spre dezvoltarea capacităților de instruire în vederea creării și dezvoltării afacerilor verzi, respectiv ridicarea nivelului calității produselor și sporirea competitivității lor pe piață. Lipsa unui plan de afaceri concret duce la incapacitatea antreprenorilor de a beneficia de subvenții sau alte suporturi financiare. Cunoașterea amplă a informațiilor în domeniul antreprenorial și al economiei verzi, creează noi oportunități, noi necesități de produse și servicii, iar succesul antreprenorului este atunci când el poate să valorifici aceste oportunități în activități generatoare de venituri, precizează experta.

Pentru mai multe informații și oportunități despre afaceri verzi, accesați grupul Facebook: Economie Verde în Moldova