Nume
Parola
Vizualizări: 4617
După ţigări peste frontieră sau o cursă ilegală de înot
11 August 2009 — Pe sectorul frontierei moldo-române colaboratorii Serviciului Grăniceri au reţinut un infractor fără de careva acte de identitate care ilegal a trecut înot rîul Prut.

Astfel, grănicerii au primit o informaţie de la un localnic precum  că în sat a apărut un necunoscut care se interesează de procurarea ţigărilor.  Sosit la locul cu pricina grupul mobil a reţinut cetăţeanul suspect.

Cetăţeanul reţinut nu dispunea nici de un act de identitate şi s-a prezentat grănicerilor drept Denis Marin E. în vîrstă de 19 ani, cetăţean al României, locuitor al judeţului Vaslui, însă la întrebarea privind scopul vizitei sale în Moldova a renunţat să răspundă.  La cetăţeanul suspect de încălcarea legii a fost descoperită valută moldovenească.

În procesul cercetărilor s-a stabilit că cetăţeanul cu pricina deja a fost reţinut pentru trecerea ilegală a frontierei în acest sector.

Infractorul a fost transmis poliţiei pentru continuarea cercetărilor, confirmarea personalităţii lui şi luarea măsurilor ce i se impun conform legislaţiei Republicii Moldova. Astfel, timp de 24 de ore pentru diverse încălcări la frontieră au fost reţinuţi 17 cetăţeni.

Serviciului Grăniceri al Republicii Moldova