Nume
Parola
Vizualizări: 3147
Ucraina va suspenda aplicarea noului regim de trecere a frontierei pentru cetăţenii moldoveni
Chişinău, 21 August 2009 — Astăzi, 21 august, Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Ucrainei în Republica Moldova, Serghei Pirojkov, la solicitarea acestuia.

În cadrul întrevederii, diplomatul ucrainean a informat că a transmis autorităţilor de la Kiev demersul liderului PLDM de a institui un moratoriu asupra deciziei recente a părţii ucrainene cu privire la noul regim de tranzit al frontierei dintre Republica Moldova şi Ucraina. Autorităţile ucrainene şi-au arătat disponibilitatea de a suspenda aplicarea deciziei respective, regimul de trecere a frontierei moldo-ucrainene urmînd să fie discutat cu noul Guvern de la Chişinău, a menţionat Pirojkov.

Vlad Filat a mulţumit părţii ucrainene pentru înţelegerea cu care a tratat subiectul şi a dat asigurări că noua putere de la Chisinau va depune toate eforturile pentru a revigora relatiile bilaterale moldo-ucrainene pe toate planurile.

Solicitarea privind introducerea unui moratoriu asupra noilor condiţii de tranzit a frontierei ucrainene a fost făcută în cadrul întrevederii bilaterale dintre Vlad Filat şi ambasadorul ucrainean la 14 august.






Serviciul de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova