Nume
Parola
Vizualizări: 8430
O santinelă a Armatei Naţionale a reţinut un infractor în Floreşti
2 Decembrie 2009 — Un militar în termen al Armatei Naţionale a împiedicat sustragerea patrimoniului militar de pe teritoriul Bazei de păstrare tehnică, armament şi patrimoniu militar, dislocată în oraşul Floreşti.

Soldatul Mihail Pîrlog a reţinut un bărbat de circa 25 de ani în timp ce executa serviciul de santinelă în dimineaţa zilei de 29 noiembrie.

Infractorul a pătruns fraudulos pe teritoriul unităţii militare la adăpostul întunericului. Bărbatul neidentificat a fost observat de santinelă cînd acesta se îndrepta spre depozitele cu bunuri materiale. Deşi a fost somat să se oprească, infractorul a refuzat să execute ordinul santinelei. În aceste condiţii, soldatul Pîrlog a dat alarma şi a întreprins măsurile de rigoare pentru reţinerea infractorului. Santinela a fost ajutată de militarii aflaţi în gardă la alte posturi de pe teritoriul unităţii, care au reacţionat odată cu declanşarea alarmei. Persoana  reţinută a fost predată organelor de drept, iar cazul este investigat actualmente de procurori.

Comandantul Bazei de păstrare tehnică, armament şi patrimoniu militar, locotenent-colonel Ghenadie Nitrean, a comunicat că militarii care au dat dovadă de vigilenţă şi au prevenit tentativa de sustragere a patrimoniului militar vor fi recompensaţi cu concedii la baştină.

Soldat Mihail Pîrlog are 18 ani şi este originar din satul Bădiceni, raionul Soroca. Acesta a fost încorporat în Armata Naţională în primăvara anului curent.

De remarcat că aceasta este a doua tentativă de sustragere a patrimoniului militar din acest an de pe teritoriul Bazei de păstrare tehnică, armament şi patrimoniu militar. În primăvara curentă, militarii aflaţi în serviciul de gardă au reţinut un infractor care a pătruns pe teritoriul unităţii cu scopul sustragerii bunurilor materiale. 

Baza de Păstrare Tehnică, Armament şi Patrimoniu Militar din Floreşti are destinaţia de păstrare a tehnicii, armamentului şi muniţiei din dotarea Armatei Naţionale, iar militarii care efectuează serviciul de paza pe teritoriul unităţii nominalizate sînt detaşaţi de la Baza de Aviaţie „Decebal”. 


Pentru informaţii suplimentare contactaţi:
Maior Alexandru JOSAN, Şef Serviciul Relaţii Publice,