Nume
Parola
Vizualizări: 3587
Coalitia Pro-Familia se pronunta impotriva proiectului de lege privind prevenirea si combaterea discriminarii
Chisinau, 10 Decembrie 2009 — Coalitia Pro-Familia se pronunta impotriva proiectului de lege privind prevenirea si combaterea discriminarii

Coalitia Nediscriminare a sustinut astazi o conferinta de presa pe tema "Proiectul de lege privind prevenirea si combaterea discriminarii: progrese si piedici". Ei incearca sa preseze Ministerul Justitiei sa adopte acest proiect de lege, invocind ca au colectat tocmai 600 de semnaturi in sustinerea acestui document.
Va informam, ca Coalitia Pro-Familia cu sustinerea altor ONG-uri, a colectat peste 100.000 semnaturi impotriva acestui proiect de lege, o parte din care au fost expediate la Ministerul Justitiei, Parlament si Guvern.
Societatea este ingrijorata in legatura cu sintagma "orientare sexuala", introdusa in acest proiect de lege. Aceasta sintagma nu este definita, si nu apare nicaieri in legislatia RM, fiind introdusa la initiativa organizatiei "GenderDoc-M" (organizatie care promoveaza homosexualitatea in Moldova).
In prima versiune a acestui proiect de lege, acest termen era definit astfel: "Orientarea sexuală – se referă la următoarele categorii de persoane: heterosexuali, homosexuali, bisexuali şi persoanele transgender. Aceasta se va aplica de asemenea cuplurilor de acelaşi sex."
In ultima versiune aceasta definitie a fost scoasa ca sa nu produca reactii negative in societate.
Cu alte cuvinte, odata cu adoptarea acetui document, ne vom trezi cu legalizarea homosexualitatii in Republica Moldova, aliniindu-ne la alte tari Europene "dezvoltate".
In acest sens, Coalitia Pro-Familia se pronunta impotriva acestui proiect de lege si cere Ministerului Justitiei, Ministerului Muncii, Protectiei Sociale si Familiei, Guvernului si Parlamentului sa revoce acest proiect de lege. De-asemenea, cerem institutiilor de stat mentionate sa eleboreze cit mai curind o strategie nationala de consolidare a familiei, legi, capabile sa confrunte toate documentele propuse de catre Uniunea Europeana menite sa distruga valorile familiei, la care tine Republica Moldova.

Marian Vitalie
vice-presedinte
Coalitia Pro-Familia
Tel. 069201352
E-mail: marianvitalie@mail.ru
Web: www.profamilia.md