Nume
Parola
Vizualizări: 3196
Fundatia Dinu Patriciu ofera 100 de burse studentilor din Republica Moldova inscrisi la facultatile din Romania
Bucuresti, 19 Ianuarie 2010 — Fundatia Dinu Patriciu ofera incepand cu acest an universitar 100 de burse cetatenilor moldoveni inscrisi la facultatile din Romania. Acestea vor fi adaugate celor 5.500 de burse acordate elevilor si studentilor romani prin intermediul programului “Inventeaza-ti Viitorul” demarat in anul 2007.

“Suntem bucurosi sa ne implicam in sustinerea tinerilor moldoveni cu rezultate academice foarte bune. In felul acesta, programul “Inventeaza-ti Viitorul” devine international. Pentru dezvoltarea acestui proiect beneficiem de un parteneriat strategic incheiat cu Fundatia Familia Sturza din Republica Moldova, organizatie neguvernamentala cu o misiune similara si cu un interes deosebit in sustinerea educatiei” spune Tincuta Baltag, Director General al Fundatiei Dinu Patriciu.

Valoarea individuala a bursei este de 300 lei/luna, iar valorea anuala a burselor acordate studentilor moldoveni care studiaza in Romania este de 270.000 lei, echivalentul a 93.000 USD.

Acordarea burselor “Inventeaza-ti Viitorul!” se face prin concurs, fiind selectati 100 de beneficiari din totalul candidatilor eligibili inscrisi. Pentru a putea obtine o astfel de bursa, candidatii trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii: cetatenia Republicii Moldova, venitul net lunar pe membru de familie inferior pragului de 1.500 lei moldovenesti si media ultimilor doi ani de studiu incheiati cel putin egala cu 9.

Inscrierile pentru bursele acordate in anul universitar 2010-2011 se vor putea face in perioada 20 ianuarie – 15 martie 2010 si vor avea loc in doua etape: completarea fisei de inscriere on-line pe website-ul www.fundatiadinupatriciu.ro, urmata de imprimarea si expedierea acesteia prin posta, alaturi de restul documentelor din componenta dosarului de candidatura, in termen de 15 zile de la completare (dar nu mai tarziu de 15 martie – data postei).

Evaluarea dosarelor va avea loc intre 15 martie si 15 iulie 2010, urmand ca lista castigatorilor sa fie publicata in data de 18 iulie 2010 (in cazul candidatilor elevi in anul terminal al liceului, bursa urmeaza sa fie confirmata la data de 1 octombrie in baza rezultatului repartizarii la universitati in Romania).

Informatii suplimentare legate de acordarea acestor burse sunt disponibile pe website-ul Fundatiei www.fundatiadinupatriciu.ro, la sectiunea dedicata programului national de burse private “Inventeaza-ti Viitorul!”.

                        ###

Despre Fundatia Dinu Patriciu

Fundatia Dinu Patriciu este o organizatie neguvernamentala si apolitica, care sprijina si promoveaza educatia, in toate formele sale, ajutand la formarea unor indivizi cu un pronuntat spirit de initiativa, cu o constiinta civica deosebita si un real simt al responsabilitatii. Fundatia isi propune astfel sa contribuie la transformarea societatii romanesti intr o societate de cetateni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri. De la infiintare, Fundatia dezvolta programe ample precum “Inventeaza-ti Viitorul!”, “Orizonturi Deschise”, “Sponsorizeaza un copil”, “Educatia Merita”, “Gala Premiilor in Educatie”, “Professoria” si “joburilaorizont.ro” si isi propune sa continue sa contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educational romanesc.

Pentru mai multe detalii privind programele dezvoltate de Fundatia Dinu Patriciu accesati www.fundatiadinupatriciu.ro.