Nume
Parola
Vizualizări: 3365
Declarația Partidului Democrat din Moldova cu privire la dezinformarea legată de poziția partidului privind tarifele
Chisinau, 29 Ianuarie 2010 — În legătură cu apariția în presă a mesajelor despre declarația PDM privind tarifele la resursele energetice serviciu de presă a Partidului Democrat din Moldova declară următoarele:

Ieri serverul PDM, adresele electronice a partidului au suferit un atac de hacker. Accesul neautorizat a fost lichidat, însă hackeri au reușit să expedieze de pe cîteva adrese electronice a partidului un set de mesaje, unele din ele au fost plasate pe paginile electronice oficiale ale multor agenții mass-media, inclusiv pe adresa www.comunicate.md.

PDM privește aceste atacuri, drept încercare de discreditare a partidului în fața cetățenilor.

Partidul Democrat din Moldova nu are nimic comun cu textul așa zisei declarații privitor la tarife, apărute din numele PDM pe această pagină electronică, de pe care a fost reprodusă altor agenții din mass-media.

La poziția oficială a guvernului privitor la tarife, PDM poate adăuga doar următoarele:

Majorarea tarifelor nu trebuie să se lase pe umerele cetățenilor țării noastre, este necesar de elaborat un sistem și mecanisme pentru compensații toturor nevoiașilor, Partidul Democrat din Moldova pledează categoric pentru elaborarea și implementarea a acestor mecanisme de compensații.
Este necesar, momentan, de a efectua o analiză și un control detaliat a modului de administrare a întreprinderilor – monopoliste din sistemul energetic al țării pentru a optimiza cheltuielile administrative și de producere a acestor întreprinderi. Modernizarea sistemului de administrare va duce spre diminuarea cheltuielilor, și astfel, la micșorarea prețurilor la resursele energetice.
Măsurile, pentru dezvoltarea activității economice, întreprinse de guvern, trebuie să urmărească creșterea veniturilor populației, care ar permite cetățenilor noștri să achite facturile fără dificultate pentru bugetul familiei.