Nume
Parola
Vizualizări: 5818
Cazul Ţîbuleac din nou în vizorul procurorilor
Chisinau, 13 Aprilie 2010 — Urmare unor informaţii controversate intens vehiculate în mass-media, la începutul lunii februarie procurorii au revenit la materialele privind decesul tinerilor Eugen Ţapu, Maxim Caneşciev şi Ion Ţîbuleac, despre care s-a vorbit ca ar fi fost victime ale evenimentelor din aprilie 2009.

În acest sens, în toate trei cazuri procurorii au numit cercetări medico-legale suplimentare în comisie cu antrenarea specialiştilor în diferite domenii.

Recent, rezultatele expertizelor au demonstrat că, în cazul cetăţenilor Ţap şi Caneşciev s-au confirmat diagnosticele iniţiale, prin urmare fiind exclusă legătura de cauzalitate şi în timp a deceselor cu evenimentele de acum un an.

Astfel, potrivit raportului de examinare, moartea lui E. Ţapu a survenit cu 2-3 săptămîni înainte de examinarea cadavrului, iar decesul lui M. Caneşciev a survenit în luna martie 2009.

La începutul lui februarie curent, procurorii au întreprins măsuri în comun cu medicii legişti şi alţi specialişti în domeniu în vederea revizuirii concluziilor primare privind motivul decesului lui Ion Ţîbuleac - căderea de la înălţimea unui pilon electric.

Comisia de medici legişti a considerat că pentru stabilirea concretă a originilor leziunilor corporale este necesară investigarea medico-legală specială suplimentară.

În legătură cu acest fapt şi pentru realizarea acesteia, Procuratura mun. Chişinău a declanşat o cauză penală. Concomitent, procurorii urmează să identifice şi să interogheze persoanele despre care s-a scris în presă că ar fi martori oculari ai reţinerii la 7 aprilie 2009 de către poliţişti, a lui Ion Ţîbuleac.

Procurorii continuă să efectueze acţiuni de urmărire penală întru cercetarea multilaterală, completă şi obiectivă a circumstanţelor cazului.

Serviciul de presa al Procuraturii Generale