Nume
Parola
Vizualizări: 4126
VEZI cum a votat R.Moldova Rezolutia "Discriminare pe motiv de orientare sexuala si identitate de gen" la APCE
Chisinau, 3 Mai 2010 — Asociatia "Pentru Familie" comunica, ca Rezolutia Gross, intitulata "Discriminare pe baza de orientare sexuala si identitate de gen", pusa la vot la 29 Aprilie in cadrul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, a fost adoptata cu 51 de voturi contra 25, cu 5 abtineri.

Ca rezultat al adoptarii acestuii document, Comitetul de Ministri al APCE urmeaza sa pregateasca pentru tarile membre ale Consiliului Europei un set de masuri de combatere a discriminarii pe motive de orientare sexuala si identitatea de gen, in vederea asigurarii respectarii drepturilor lesbienilor, homosexualilor, bisexualilor si persoanelor transgender si promovarii tolerantei fata de ei si sa monitorizeze, ulterior, punerea acestor masuri in aplicare.

Precizam ca doi reprezentanti ai delegatiei R.Moldova la APCE, Valeriu Ghiletchi (PLDM) si Stela Jantuan (PD) au votat impotriva acestui document. Ana Gutu, sefa delegatiei, s-a abtinut de la vot, motivand astfel: "Daca votez pro - voi fi blamata de ortodocsi, iar daca votez contra - voi fi blamata de homosexuali".

Respectuos,
Marian Vitalie
vice-presedinte
Web: www.profamilia.md
E-mail: office@profamilia.md
Mob. 068 400 373