Nume
Parola
Vizualizări: 3622
Căile Ferate din Moldova nu vor fi privatizate
Chișinău, 27 Mai 2010 — Căile Ferate din Moldova nu vor fi privatizate, a anunțat președintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, alegătorii din raionul Basarabeasca.

Oamenii din zonă au declarat că sunt îngrijorați de zvonurile despre apropiata privatizare a Căilor Ferate din Moldova. Marian Lupu i-a liniștit și a spus că nu va admite privatizarea întreprinderii.

Întrebat despre creșterea prețurilor la resursele energetice, Marian Lupu a amintit că în prezent plătim conform înțelegerilor la care a ajung guvernarea precedentă cu furnizorii. Referindu-se la prețul gazului, președintele Partidului Democrat a declarat că Federația Rusă evită renegocierea prețului pentru gaz, din cauza instabilității politice din Moldova. Totodată, Marian Lupu a menționat că în timpul multiplelor vizite efectuate în Federația Rusă a cerut revizuirea prețului pentru gaz fixat pentru Moldova, în urma negocierilor purtate în 2006 de guvernul comunist. El a spus că oficialii ruși au acceptat revizuirea prețului, dar numai în condiții de stabilitate politică.

De asemenea, Marian Lupu a anunțat că grație eforturilor miniștrilor PDM au fost eliminați intermediarii dintre Cuciurgan și Guvern, urmând să fie demarate negocieri directe între părți pentru procurarea energiei electrice. Deja la această oră costul energiei livrate beneficiarilor finali s-a redus cu 0,03cenți. De menționat că până acum existau cca 4 firme intermediare care ridicau un venit lunar mediu de 2 milioane de euro, bani incluși în tarif și achitați de consumatori.