Nume
Parola
Vizualizări: 3664
Informație pentru presă
Chișinău, 1 Iunie 2010 — În legătură cu raportul și recomandările Comisie pentru studierea crimelor regimului totalitare comunist din Moldova, serviciul de presă al Partidului Democrat declară:

Partidul Democrat din Moldova ia act de raportul și recomandările Comisiei pentru studierea crimelor regimului totalitare comunist din Moldova.

După verdictul dat de Comisie, credem că ar trebui să fie luată o pauză și ar trebui să ne concentrăm asupra problemelor care necesită soluționare imediată. Problemele social-economice suprapuse crizei politice din țară solicită concentrare maximă a forțelor și resurselor. Probleme de genul recomandărilor ”Comisiei Cojocaru” ar duce astăzi la scindarea societății, tensionarea situației din țară, la degradarea socialo-economică a oamenilor.

În acest context, Partidul Democrat este împotriva unor decizii legislative imediate pe marginea concluziilor ”Comisiei Cojocaru”. În ajunul alegerilor parlamentare anticipate inevitabile, dorința de a fixa prin lege recomandările ”comisiei” ar putea fi interpretată exclusiv ca pe o tentativă de eliminare a unui concurent electoral în persoana PCRM. Într-o societate democrată un asemenea gest este inadmisibil.

Partidul Democrat consideră că la raportul și recomandările ”Comisiei Cojocaru” am putea reveni după alegeri, atunci când țara va primi, într-un final, o putere consolidată și stabilă. Numai în asemenea condiții am putea reveni asupra rezultatelor lucrului ”comisiei” ca să ne gândim ce facem cu verdictul acesteia.

Partidul Democrat nu vede rostul unei noi comisii pentru calcularea ”pagubelor aduse în perioada regimului comunist din Moldova”. Care este rostul unor asemenea calcule, cui Moldova îi va prezenta nota de plată? Credem că asemenea inițiative sunt capabile să ducă numai la noi schisme în societate. Pe care motiv trebuie să se renunțe la aceste idei odată și pentru totdeauna.

Serviciul de presă al PDM