Nume
Parola
Vizualizări: 3780
Igor Boțan privind Agenda socială lansată de către PDM
17 Iunie 2010 — În cadrul discuțiilor pe marginea Noii Agende Sociale pentru Moldova lansată de Partidul Democrat din Moldova analistul politic Igor Boțan a declarat:
"Consider că, principalul obiectiv al Moldovei - cel al modernizării, nu poate fi realizat fără a fi modernizată clasa politică. Nu vom avea o țară dezvoltată atât timp cât partidele polticie din Moldova vor rămâine subdezvoltate.

Apreciez pozitiv că, în premieră, în platforma unui partid din Moldova apare opțiunea pentru dezvoltarea culturii polticie, deoarece consider că acesta este elementul cheie pe care se construiește societatea, se bazează instituțiile de stat și cele private. Punând accentul pe cultura politică, PDM face un pas foarte important în direcția corectă.

Vorbind despre cultura politică, este remarcabil că liderul PDM, Marian Lupu, este politicianul, care pentru prima dată în istoria politicii moldovenești, și-a plătit conturile în avans atunci când și-a lăsat funcția care să fie susținută de către partenerii de alianță în ultimul rând. Aceasta denotă încrederea pe care a avut-o în parteneri, dar și în propriile forțe.

În viziunea mea, din punct de vedere tactic, ceia ce și-a propus să realizeze PDM este să devină deținătorul așa numitei acțiuni de aur în formarea viitoarei coaliții de guvernare. În acest sens, partidul trebuie să dispună de sracini și scopuri anunțate în avans ca viitorii parteneri să cunoască cu cine au de aface, la ce se pot aștepta, care sinteze într-o societate foarte segmentată. Sper ca Partidul Democrat va putea propune o platformă societății moldovenești, care să asigure o dezvoltare ascendentă a țării."