Nume
Parola
Vizualizări: 1772
Intitatie media: Seful Secretariatului Initiativei de Educatie pentru Toti in vizita la copiii din Straseni si Vulcanesti, Nisporeni
Chişinău, Străşeni, s. Vulcăneşti, r. Nisporeni, 9 August 2010 — La 10 august 2010, Republica Moldova este vizitata de seful Secretariatului Initiativei de Actiune Rapida in Educatia pentru Toti, Bob Prouty, care vine la Chisinau pentru a se documenta privind progresele pe care le realizeaza Moldova la capitolul educatie timpurie. Bob Prouty efectueaza marti o vizita de lucru, insotit de Ministrul Educatiei, Leonid Bujor. Delegatia va merge la Centrul de reabilitare pentru copii mici de la Straseni si la Centrul comunitar pentru copii romi din Vulcanesti, Nisporeni. Jurnalistii interesati sunt invitati sa se alature delegatiei, pentru ei va fi pus la dispozitie transport.

Microbuzul va astepta jurnalistii marti dimineata, 10 august, incepand de la 8.30. Jurnalistii interesati de aceasta deplasare sunt rugati sa-si confirme prezenta pana astazi seara.

Persoane de contact:
Lina Botnaru, ofiter de presa UNICEF, tel: 269.235, mob: 068090111
Aurelia Guzun, consultant in comunicare, proiectul Educatie pentru Toti, tel: 23 38 97, mob: 069365566

NOTA: Bob Prouty este seful Secretaratului Initiativei de Actiune Rapida - Educatie pentru Toti (EFA-FTI) - un program care este implimentat in mai multe tari sarace din lume, ajutate astfel de tarile dezvoltate sa ridice calitatea educatiei timpurii. In Moldova, programul Educatie pentru Toti a demarat in 2006, tara noastra beneficiind in total de un ajutor de 8,8 milioane de dolari. Proiectul are ca scop sporirea accesului la invatamantul prescolar de calitate si este realizat de Ministerul Educatiei in parteneriat cu administratia publica locala. Grantul este administrat de Banca Mondiala, iar activitatile sunt realizate cu sprijinul UNICEF.