Nume
Parola
Vizualizări: 6467
Aula Elveţiei a fost inaugurată la ULIM
Chisinau, 20 Octombrie 2010 — Aula Elveţiei, înzestrată cu echipament şi cărţi cu sprijinul Ambasadei Elveţiei la Kiev, a fost inaugurată oficial la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova (ULIM) la 20 octombrie curent. Excelenţa sa Georg Zubler, Ambasadorul Elveţiei la Kiev şi academicianul Andrei Galben, Rectorul ULIM, au semnat un acord de colaborare în prezenţa studenţilor instituţiei şi reprezentanţilor organizaţiilor elveţiene active în Moldova.

În adresarea sa inaugurală, Ambasadorul Zubler a mulţumit persoanelor care au contribuit la instituirea Aulei Elveţiei la ULIM şi a subliniat importanţa cooperării internaţionale şi promovării viziunilor cosmopolite în rândul studenţilor şi vizitatorilor instituţiei de învăţământ superior. „Sper că această sală de studiu va fi utilizată în beneficiul tuturor, va contribui la dezvoltarea relaţiilor dintre cele două popoare şi va promova conştientizarea faptului că numai dialogul internaţional şi cooperarea paşnică pot garanta securitatea, bunăstarea şi libertatea tuturor,” a subliniat Ambasadorul.

Referindu-se la prezenţa Elveţiei în Moldova, directoarea Biroului de Cooperare al Elveţiei la Chişinău, Georgette Bruchez, a oferit o imagine de ansamblu asupra cooperării tehnice moldo-elveţiene relevând priorităţile cooperării bilaterale pentru următorii patru ani. „Rolul major al asistenţei tehnice, oferită de Elveţia, este de a asigura transferul de cunoştinţe şi practici inovaţionale care să ajute Moldovei la fortificarea propriei capacităţi de a elabora şi implementa tehnologii noi, de a promova reforme şi moderniza instituţiile din domeniile apă şi sănătate”, a remarcat dna Bruchez.

Acad. Andrei Galben a notat că inaugurarea Aulei Elveţiei se integrează într-un proiect mai amplu, iniţiat de Senatul ULIM, în vederea promovării imaginii universităţii şi a Republicii Moldova peste hotare. „Astfel universitatea intenţionează să devină, nu doar prin nume ci şi prin conţinut, o instituţie educaţională cu adevărat internaţională,” a subliniat Rectorul ULIM.

Ideea creării Aulei dedicate Elveţiei a fost lansată de ULIM. Aceasta va fi una din cele 128 de săli de studii tematice care vor fi create în universitate. Universitatea Liberă Internaţională (ULIM) a fost fondată în 1992, iar în prezent peste 5 mii de studenţi îşi fac studiile în această instituţie.

Autor: Agentia Elvetiana pentru Dezvoltare si Cooperare, SDC

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă